Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Centura de ocolire a orașului Negrești-Oaș

Centura de ocolirea a orașului Negrești-Oaș

Varianta de ocolire a orașului Negrești-Oaș va avea o lungime estimativă de 9,6 km, costurile construcției ridicându-se la 23 milioane de euro. Proiectul a fost cuprins în Master Planul General de Transport al României – Programul Investițional pentru Dezvoltarea Infrastructurii 2021 – 2030, ca Variantă de Ocolire Regională.

Practic, Primăria Negrești-Oaș va realiza Studiul de fezabilitate pentru Centură, care va fi finanțat prin Program Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, urmând ca Ministerul Transporturilor prin CNAIR să facă demersurile necesare pentru realizarea efectivă a investiției din fonduri europene din sesiunea de programare 2021-2027.

Varianta de ocolire Negrești-Oaș va reprezenta un sector de drum nou, cu o lungime estimată de 9,6 km, ce va fi parte a unui coridor național, care se va conecta la rețeaua rutieră primară în zona Livada prin conexiunea drumului TransRegio Iacobeni – Borșa – Negrești-Oaș – DX4 și Drumul Expres Dej – Baia-Mare – Halmeu. În context european, varianta de ocolire va crea conexiunea la coridorul TEN-T Comprehensive, care face legătura între proiectele TEN-T din România și cele din Ungaria și Ucraina prin Punctele de Trecere a Frotierei Halmeu (spre Ucraina) și Oar (spre Ungaria).

In anul 2022 s-au concretizat demersurile prin includerea în Master Planul General de Transport, iar în 2022 am semnat protocolul de colaborare cu Ministerul Transporturilor, prin CNAIR, pentru realizarea Studiului de fezabilitate, urmând ca execuția efectivă să fie finanțată din 2023 din fonduri europene din sesiunea de programare 2021-2027.

Valoare proiect: 115.000.000, 00 lei

Stadiu proiect: – DALI (Documentaţie de avizare a lucrărilor de intervenţie ) –  se află în evaluare.

 

Sari la conținut