Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

A fost semnat contractul de lucrări pentru reabilitarea şi extinderea Staţiei de Epurare

uzina de apa martinesti (39)Primarul orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca, a semnat joi, la Uzina de Apă din Satu Mare, contractul de lucrări pentru reabilitarea şi extinderea Staţiei de Epurare a Apelor uzate din oraşul Negreşti Oaş. Împreună cu noua staţie de epurare din oraşul Livada, obiectivul va fi realizat din fonduri europene în cadrul unui proiect confinanţat prin Programul Operaţional Sectorial Mediu. Valoarea totală a celor două investiţii este de peste 15 milioane lei, la care se adaugă TVA.

Primarul orașului Negreşti -Oaș, Aurelia Fedorca, a declarat că reabilitarea şi extinderea Staţiei de Epurare a Apelor Uzate este inveştiţia pe care locuitorii oraşului o aşteaptă de-o viaţă.
“Este o investiţie pe care o aşteptăm de-o viaţă. Este de notorietate deja faptul că oraşul Negreşti Oaş este deficitar în privinţa reţelor de apă -canal şi a staţiilor de filtrare şi epurare a apei. Realizarea acestui obiectiv va însemna implicit îmbunătăţirea calităţii vieţii tuturor negreştenilor, precum şi intrarea în normalitate. Consider că în vremurile acestea şi într-un stat european dezvoltat, şi localităţile trebuie să aibă infrastructură adecvată pentru apă şi canal” – a declarat Aurelia Fedorca

Reabilitarea şi extinderea Staţiei de Epurare a Apelor uzate din oraşul Negreşti-Oaş şi construirea unei Staţii de Epurare în oraşul Livada fac parte din proiectul major de investiţii privind extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Satu Mare, cofinanţat din fondul de coeziune, cu o valoare totală de peste 433 milioane lei, fără TVA. Proiectul este derulat de Societatea Apaserv Satu Mare în perioada 2011 – 2015. Perioada de derulare a contractului privind realizarea celor două obiective este de 15 luni la care se adaugă 12 luni, perioada prevăzută pentru notificarea defecţiunilor.

Sari la conținut