Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

ANUNȚ. Acțiuni de deratizare și dezinsecție pe domeniul public al orașului Negrești-Oaș

Primăria orașului Negrești-Oaș aduce la cunoștință faptul că, în perioada  27.06.2019-01.07.2019, vor începe acțiunile de deratizare și dezinsecție pe domeniul public al orașului Negrești-Oaș, care se vor desfășura etapizat, în perioada sezonului estival 2019. Aceastea se vor desfăşura între orele 21.00 – 06.00. În cazul condiţiilor meteorologice nefavorabile, durata prevazută se va decala și/sau prelungi.

Acțiunile de dezinsecție au scopul de a menține un nivel scăzut al densității insectelor care creează disconfort, precum și de a elimina riscurile de transmitere a unor boli.

Această procedură de tratament la sol se realizează în vederea distrugerii căpușelor,  a insectelor generatoare de disconfort (ţânţari, muşte etc.) în faza de adult şi larve în zonele publice din cartiere, parcuri și spaţii verzi.

Produsele folosite în acțiunea de dezinsecție sunt avizate de Ministerul Sănătății – Comisia Natională a Produselor Biocide, fac parte din grupele Xn respectiv Xi de toxicitate și se regasesc in Registrul Național al produselor biocide avizate pentru profilaxia sanitar umană. 

Din punct de vedere al eficienţei aplicării măsurilor de combatere şi eliminare a unor potenţiale focare de infecţie, actiunile de dezinsecţie trebuie tratate în mod unitar atât pe domeniul public cât şi privat, spații deschise ale persoanelor fizice și juridice la nivelul localităţii, pentru evitarea unor reinfestări sau apariţii a unor noi zone contaminate, motiv pentru care se recomandă tuturor cetăţenilor, asociaţiilor de locatari/proprietari, agenţilor economici şi instituţiilor de pe raza orașului Negrești-Oaș să efectueze tratamente de dezinsecţie în subsoluri, casa scării de la blocuri, depozite de anvelope uzate etc în această perioadă.

Sari la conținut