Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

ART BUNAVESTIRE – Expoziție aniversară 35 ani cu selecție din operele dăruite de artiștii care au expus în timp la Negrești-Oaș

Celebrăm azi 35 de ani de când artiștii negreșteni s-au reunit în Grupul Art Bunavestire, organizând de atunci an de an una dintre cele mai apreciate expoziții de artă contemporană din țară. 

Pentru al doilea an consecutiv suntem nevoiți să renunțăm la organizarea tradiționalei noastre expoziții cu public din cauza vremurilor tulburi pe care le trăim și a restricțiilor impuse de autorități. Nu am uitat însă nicio clipă de artiștii negreșteni care ne-au bucurat simțurile cu operele lor vreme de 35 de ani, contribuind la îmbogățirea patrimoniului cultural al Negreștiului și al Țării Oașului.

Anul 2020 a fost unul al încercării pentru artiștii vizuali, deoarece într-o perioadă în care mulți profesioniști s-au reinventat în zona online, pentru un pictor sau un sculptor a fost mult mai dificil, dacă nu chiar imposibil să facă acest lucru, deoarece o pictură sau o sculptură trebuie admirate pe viu pentru a le putea simți profunzimea.

În pregătirea unui moment aniversar special, muzeografii noștri coordonați de managerul Muzeului, Anca Natalia Rusu, au descoperit în arhivele Muzeului adevărate opere de artă dăruite orașului nostru de artiștii invitați an de an la aceste evenimente. Toate aceste opere au fost expuse în aceste zile pe simezele Muzeului Țării Oașului, în cadrul unei expoziții aniversare spectaculoase, dar și în catalogul aniversar pregătit pentru acest eveniment, din păcate fără public.

Încercăm astfel să ne adaptăm și să ducem arta mai departe, indiferent de vreme și vremuri.

În speranța că viața culturală se va regla sau se va restabili, în așteptarea momentului în care viețile noastre vor reveni la normal, primarul Aurelia Fedorca le mulțumește în mesajul său tuturor artiștilor pentru contribuția pe care au adus-o în timp culturii negreștene!

Nu în ultimul rând, le mulțumim membrilor grupului Art Bunavestire format din Susana Ardelean, Adrian Vasile Chira, Laura Teodora Ghinea, Dorel Petrehuș, Corneliu Pop, Oana Valentina Pop, Ioan Pop Prilog, Mircea Vaida și Ioan Pop Vereta că reușesc cu multă dăruire să rămână omogeni și dedicați acestui fenomen, care de 35 de ani ne încântă vizual și sufletesc.

Vă invităm să răsfoiți catalogul aniversar ART BUNAVESTIRE 2021

MONTAJ VIDEO EXPOZITIA ANIVERSARA ART BUNAVESTIRE 35

Sari la conținut