Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Aurelia Fedorca a depus jurământul ca primar al oraşului Negreşti Oaş

Aurelia Fedorca a depus sâmbătă, 23 iunie, jurământul ca primar al oraşului Negreşti Oaş, în cadrul şedinţei de constituire a Consiliului Local, în care a fost ales şi viceprimarul, în persoana lui Ioan Cicio (USL).La ceremonia de depunere a jurământului au participat înalte oficialităţi centrale şi judeţene, printre care Prea Sfinţitul Iustin Sigheteanul, episcopul vicar al Maramureşului şi Sătmarului, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Ovidiu Silaghi, secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, senatorul PSD Valer Marian, deputatul PSD Gheroghe Ciocan, preşedintele Judecătoriei Negreşti Oaş, Ovidiu Ciorbă, prefectul judeţului Satu Mare, Eugeniu Avram, noul preşedinte al Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, vicepreşedintele CJ Satu Mare, Mircea Govor, fostul primar al oraşului Negreşti Oaş, Nicolae Bura, alături de alţi invitaţi şi o mulţime de negreşteni.

Jurământul de credinţă
Aurelia Fedorca a jurat cu mâna pe Biblie şi pe Constituţie în cadrul şedinţei de constituire a Consiliului Local Negreşti Oaş la care au participat cei 17 consilieri aleşi în urma scrutinului din 10 iunie şi a primit eşarfa tricoloră aferentă funcţiei. Eşarfa tricoloră i-a fost predată de fostul primar Nicolae Bura, împreună cu un buzdugan sculptat din lemn, „pentru a se apăra de duşmani şi clevetitori”.

După depunerea jurământului şi intonarea Imnului de Stat şi a Imnului Uniunii Europene, primarul Aurelia Fedorca s-a adresat celor prezenţi, nu înainte de a-i ura Prea Sfinţitului Iustin Sigheteanul, episcopul vicar al Maramureşului şi Sătmarului, care şi-a sărbătorit sâmbătă ziua de naştere, un călduros „La mulţi ani!” De altfel, episcopul Iustin Sigheteanul a primit de la gazde un imens coş cu flori şi o icoană.

Totodată, noul primar i-a acordat predecesorului ei Nicolae Bura titlul de cetăţean de onoare al oraşului Negreşti-Oaş, ca gest de recunoştinţă şi în semn de aleasă preţuire pentru tot ceea ce a făcut pentru comunitate în cele patru mandate în care a fost primar.

Aurelia Fedorca: Voi fi primarul tuturor negreştenilor!

În discursul său, Aurelia Fedorca a declarat că doreşte să fie primarul tuturor negreştenilor, al celor care au votat-o şi al celor care nu au votat-o, asigurându-i pe negreşteni că va avea mereu uşa deschisă pentru ei.

„Vreau să le mulțumesc încă o dată negreștenilor care m-au votat pentru încredere şi celor care au avut altă opţiune pentru că s-au prezentat la vot. Succesul nu este numai al meu, ci al întregii echipe care a fost alături de mine, al tuturor celor care au crezut în mine. Votul acordat de negreșteni mă onorează şi mă obligă în acelaşi timp să pun în aplicare toate proiectele pe care mi le-am asumat, iar sarcina mea acum este să nu-i dezamăgesc. Toată susţinerea pe care am avut-o în ultimele luni mă responsabilizează şi mai mult pentru a-mi face datoria faţă de acest oraş şi faţă de negreşteni.

Eu și echipa mea ne-am propus să continuăm toate proiectele începute de colegul meu Nicolae Bura, căruia îi mulţumesc şi cu această ocazie pentru tot ceea ce a făcut pentru oraş. Vom începe şi alte proiecte noi, astfel încât Negreștiul să devină o adevărată capitală a Țării Oașului. Dar pentru acest lucru am nevoie de sprijinul întregului Consiliu Local, de sprijinul angajaților Primăriei și a întregii comunități. De aceea, fac apel la colegii mei din Consiliul Local, indiferent de apartenența politică, să devină partenerii mei în acest proiect pentru dezvoltarea Negreștiului. Este nevoie de implicare din partea tuturor, pentru că negreștenii merită mai mult, merită să trăiască mai bine într-un oraș civilizat care are nevoie de investiții și proiecte de dezvoltare în toate domeniile. Noi ne vom strădui să facem faţă aşteptărilor negreștenilor, să punem în practică, punct cu punct, toate angajamentele pe care ni le-am luat şi vom face tot ceea ce ne stă în putinţă pentru a asigura un viitor mai bun pentru Negrești Oaş şi pentru negreşteni.

Vreau să-i asigur pe toți negreștenii că uşa mea va fi mereu deschisă şi că vor avea în mine un partener pe termen lung pentru dezvoltarea oraşului. Promit să fiu în continuare primarul care te ascultă, primarul tuturor negreştenilor!”

Prima femeie primar în Capitala Ţării Oaşului
Preasfinţia Sa Iustin Sigheteanul le-a mulţumit tuturor şi şi-a exprimat convingerea că Aurelia Fedorca va aduce sensibilitate şi consecvenţă în activitatea primăriei, completând astfel fermitatea şi eficienţa, care au caracterizat mandatele fostului primar Nicolae Bura.
Înalţii oficiali prezenţi i-au adresat Aureliei Fedorca mesaje de felicitare şi încurajare, promiţându-i că vor susţine la Satu Mare şi la Bucureşti proiectele de dezvoltare a oraşului Negreşti Oaş. Aceştia au ţinut să precizeze că Aurelia Fedrca face istorie la Negreşti Oaş, fiind prima femeie primar în Capitala Ţării Oaşului, având totodată binecuvântarea Presfinţiei Sale Iustin Sigheteanul, chiar de ziua de naştere a acestuia.
Senatorul Valer Marian şi-a exprimat bucuria că Aurelia Fedorca a reuşit să infirme marota potrivit căreia o femeie nu va putea fi niciodată primar la Negreşti-Oaş, iar secretarul general Liviu Dragnea şi ministrul Ovidiu Silaghi au asigurat-o de toată susţinerea conducerii USL şi a Guvernului în realizarea proiectelor pe care şi le-a propus în acest mandat. De altfel, având în vedere căldura din sală, Aurelia Fedorca a promis că viitoarea constituire a Consiliului Local, de peste 4 ani, va avea loc într-un spaţiu mult mai primitor, în Centrul Multicultural pe care şi-a propus să-l construiască.

COMPONENŢA CONSILIULUI LOCAL

Consiliul Local Negreşti Oaş este format din 17 membri, dintre care 7 ai USL, 5 ai PDL, 3 ai UNPR şi 2 ai PP-DD.

Cei 17 consilieri locali care au depus şi ei jurământul sunt: Ardelean Adrian Eugen – USL, Berinde Gianny Cătălin – PP-DD, Big Mihai – UNPR, Cicio Ioan- USL, Ciocan Ioan – PP-DD, Codre Ioan – UNPR, Fanea Ioan Constantin – USL, Gambra Ioan – UNPR, Hotca Ioan – PDL, Jurge Cristian Remus – PDL, Lohan Vasile – USL, Marincaş Gheorghe – USL, Miclăuş Mihai Gheorghe – USL, Moisa Petre – PDL, Pop Gheorghe Viorel – USL, Sarca Ioan – PDL, Savu Mihai – PDL.

În finalul şedinţei, consilierii l-au votat viceprimar pe Ioan Cicio (USL), cu 10 voturi pentru şi 7 împotrivă. Ioan Cicio a ocupat postul de viceprimar şi în mandatul 2008-2012.

Sari la conținut