Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Circa 20 de cetățeni la audiențele susținute de prefectul Eugeniu Avram la Negrești-Oaș

Circa 20 de cetățeni la audiențele susținute de prefectul Eugeniu Avram la Negrești-Oaș (4)
Prefectul județului Satu Mare, Eugeniu Avram, a susținut marți, 7 octombrie 2014, audiențe la Negrești-Oaș. La sesiunea de audiențe au participat 20 de persone din Negrești-Oaș și din comunele Certeze și Bixad.

Din partea Instituției Prefectului a mai participat șeful Serviciului Juridic și Contencios Administrativ, Cosmin Dorle, iar din partea autorităților locale din zonă au fost prezenți primarul Aurelia Fedorca împreună cu secretarul Radu Grigoraș, primarul comunei Certeze, Petre Ciocan, împreună cu secretarul Gheorghe Ciocan, primarul comunei Vama, Vasile Corodan, împreună cu secretarul Dumitru Man, respectiv șeful Poliției Negrești-Oaș, Gheorghe Pop, și șeful Ocolului Silvic, Vasile Mărcuș.

Cei mai mulți dintre cetățenii înscriși în sesiunea de audiențe au reclamat probleme de fond funciar. Astfel, prima problemă de pe ordinea de zi a fost cea a pășunii de la Valea Măriei, care este disputată de locuitorii din Tur. În acest caz, autoritățile le-au cerut petenților să întocmească un memoriu la care să anexeze documentele pe care le dețin, pentru a putea fi găsită o soluție concretă.

O altă problemă sesizată de mai mulți cetățeni a fost cea privind teledetecția folosită de Agenția de Plăți și Intervenții pentru Agricultură (APIA) Satu Mare, care crează neconcordanțe între terenuri, ceea ce duce la respingerea de la plata subvențiilor a unor dosare. Pentru a lămuri situația, prefectul Eugeniu Avram a dispus convocarea unui reprezentant al APIA Satu Mare la Negrești-Oaș, pentru data de 10 octombrie, ora 10.00, pentru a lămuri situația.

O a treia problemă reclamată de mai mulți petenți s-a referit la procesul de retrocedare a pădurilor și terenurilor. Și în acest caz, autoritățile prezente le-au cerut petenților să înctomească memorii însoțite de documente pentru a putea face lumină în cazurile reclamate, cu precizare că unele probleme pot fi rezolvate doar în justiție.

Sari la conținut