Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

COMUNICAT: Primăria Negreşti-Oaş îşi propune să modernizeze 11 străzi în 2013

Primarul Aurelia Fedorca şi consilierii locali din Negreşti-Oaş au stabilit, în unanimitate, lista investiţiilor ce vor fi realizate cu prioritate în acest an, mizând pe un buget cu 5-10% mai mare decât anul trecut. Printre priorităţi se numără demararea proiectului privind reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare şi modernizarea a 11 străzi.

Primarul Aurelia Fedorca a declarat că bugetul pe anul 2013, care va fi aprobat cel mai probabil la începutul lunii februarie, va cuprinde venituri proprii de aproximativ 10,5 milioane lei, din care aproximativ 5 milioane lei pentru investiţii, urmând să fie reduse la maxim cheltuielile pentru funcţionarea primăriei şi a instituţiilor subordonate. „Sperăm să avem încasări mai mari, printr-o mai bună colectare, având în vedere că am menţinut taxele şi impozitele locale la nivelul de anul trecut”, a declarat primarul Aurelia Fedorca.

Principalele priorităţi sunt demararea lucrărilor în cadrul proiectului privind reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare, realizat în parteneriat cu Apaserv SA din fonduri europene, finalizarea lucrărilor la staţiunea de schi Luna Şes, finalizarea lucrărilor la Centrul de afaceri şi la Centrul pentru vârstnici din fonduri europene şi cofinanţate de la bugetul local, modernizarea Cartierului Decebal, reabilitarea clădirii în care funcţionează Serviciul de taxe şi impozite locale, construirea unei toalete publice în zona centrală a oraşului, dar şi modernizarea a 11 străzi. Este vorba despre cele şase străzi care vor fi reabilitate din fonduri europene şi pentru care a fost semnat deja contractul de execuţie, respectiv Vrăticel, Unirii, Cornetului, Oaşului, Valea Cerbului şi Morii, şi alte cinci străzi ce vor fi reabilitate din fonduri de la bugetul local, respectiv străzile Moţilor, Primăverii, Viitorului, Livezilor şi strada Principală din cartierul Tur, de la Gara veche la Biserică. Străzile vor fi modernizate după ce în primă fază vor fi reabilitate sau extinse, după caz, reţelele de apă şi canalizare.

„În acest an vom canaliza toate fondurile disponibile spre investiţii şi vom reduce la minimul cheltuielile de funcţionare a primăriei şi a instituţiilor subordonate. Am fost toţi de acord, atât consilierii USL cât şi cei ai opoziţiei, să ne canalizăm toate resursele şi energiile spre acest sector. Eu sper că la sfârştiul anului să avem modernizate toate cele 11 străzi”, a precizat edilul şef.

Primarul Aurelia Fedorca a arătat că fondurile disponibile de la bugetul local nu sunt suficiente pentru toate aceste investiţii, dar mizează pe sprijin guvernamental pentru proiecte precum Luna Şes, modernizarea spaţiilor verzi şi a Cartierului Decebal. În paralel, primarul Aurelia Fedorca va continua negocierile şi va căuta resurse pentru construirea Centrului Multicultural‚în parteneriat public-privat, dar şi pentru alte proiecte importante pentru oraş.

Lista obiectivelor de investiţii prioritare:

  • – Demararea lucrărilor în cadrul proiectului privind reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare, realizat în parteneriat cu Apaserv SA din fonduri europene
  • – Modernizarea a 11 străzi: străzile Vrăticel, Unirii, Cornetului, Oaşului, Valea Cerbului şi Morii din fonduri europene, şi străzile Moţilor, Primăverii, Viitorului, Livezilor şi strada Principală din cartierul Tur, de la Gara veche la Biserică, din fonduri de la bugetul local
  • – Finalizarea lucrărilor la staţiunea de schi Luna Şes, din fonduri guvernamentale şi de la bugetul local
  • – Finalizarea lucrărilor la Centrul de afaceri – din fonduri europene şi cofinanţate de la bugetul local
  • – Finalizarea lucrărilor la Centrul pentru vârstnici din fonduri europene şi cofinanţate de la bugetul local
  • – Modernizarea zonelor verzi şi a Cartierului Decebal, din fonduri guvernamentale şi de la bugetul local
  • – Reabilitarea clădirii în care funcţionează Serviciul de taxe şi impozite locale, de la bugetul local
  • – Construirea unei toalete publice în zona centrală a oraşului, din fonduri de la bugetul local