Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Dezbatere publică pentru Penny Market la Negreşti-Oaş

dezbatere-penny-market-negresti-oas2

Locuitorii oraşului Negreşti-Oaş sunt de acord cu deschiderea magazinului Penny Market, cu condiţia ca firma Rewe Projectentwiklung România SRL să le respecte cerinţele precum şi prevederile legale în acest sens. Aceasta a fost concluzia desprinsă în urma discuţiilor purtate în cadrul dezbaterii publice privind elaborarea Planului Urbanistic Zonal pentru construirea acestui magazin, care a avut loc azi la sediul Primăriei Negreşti-Oaş. La dezbaterea publică au participat primarul Aurelia Fedorca, viceprimarul Ioan Cicio, reprezentanţii firmei Rewe Projectentwiklung România SRL, Răzvan Andriesei şi Mihai Stratică, reprezentantul firmei de proiectare SMA Construct din Cluj Napoca, Mihai Şenilă, consilieri locali precum şi circa 25 de cetăţeni ai oraşului.

Încă de la începutul dezbaterii, reprezentantul firmei de proiectare, Mihai Şenilă, a făcut cunoscute câteva dintre caracteristicile magazinului care va fi amplasat pe strada Victoriei nr. 79, în imediata vecinătate a Primăriei Negreşti-Oaş. Magazinul va avea un spaţiu de vânzare de circa 850 de mp, o parcare de 75 de locuri, din care trei destinate persoanelor cu dizabilităţi, depozite şi spaţiu de recepţie marfă.

În continuare, Răzvan Andriesei, a declarat că supermarketul de la Negreşti-Oaş va fi al 143-lea magazin Penny Market care va fi deschis în ţară. În magazin vor fi comercializate peste 1.400 de articole, de la alimente de bază până la electrocasnice uşoare, atât de producţie internă cât şi din import. Magazinul de la Negreşti-Oaş va fi identic cu cel de la Satu Mare, dar va avea în plus o carmangerie.

dezbatere-penny-market-negresti-oas1

Primarul oraşului Negreşti-Oaş, Aurelia Fedorca, a arătat că a fost organizată această dezbatere publică cu cetăţenii pentru că, fiind vorba despre o investiţie de amploare, aşa i se pare a fi corect. „Sunt negreşteni care consideră oportună deschiderea acestui magazin, alţii nu. Cei care sunt de acord au în vedere faptul că vor fi create noi locuri de muncă, va fi o concurenţă benefică pentru negreşteni şi va aduce impozite şi taxe mai multe la buget, însă sunt şi unii care spun că zona centrală va fi şi mai aglomerată ca în prezent. Mă interesează şi punctul de vedere al vecinilor şi al tuturor negreştenilor, de aceea am organizat această dezbatere”, a spus Aurelia Fedorca.

Edilul şef a a propus ca pentru a fi evitată aglomeraţia din centrul oraşului accesul în parcarea magazinului să se facă dinspre Liceul Teoretic, iar ieşirea să fie înspre Primărie, iar pe drumul principal să fie trasată o linie continuă. În altă ordine de idei, Aurelia Fedorca a declarat că încurajează investiţiile în oraşul Negreşti-Oaş cu condiţia să fie respectate prevederile legale şi cerinţele locuitorilor.

Apoi s-a trecut la dezbaterile propriu-zise când unul dintre vecinii viitorului magazin i-a întrebat pe reprezentanţii firmei dacă poate fi ridicată o perdea de protecţie împotriva zgomotului produs de utilajele frigorifice, răspunsul fiind afirmativ. De asemenea, alţi cetăţeni au declarat că în felul în care a fost conceput proiectul în prezent, cu intrare de pe strada Victoriei, în zona centrală a oraşului se va produce o aglomeraţie şi mai mare, fiind făcută chiar propunerea ca accesul să se facă de pe strada Vasile Lucaciu. Reprezentanţii magazinului au declarat că sunt luate în calcul mai multe variante de fluidizare a traficului printre care şi amenajarea în zonă a unui sens giratoriu sau semaforizarea zonei.

dezbatere-penny-market-negresti-oas3

Totodată, patronul unui magazin alimentar aflat în imediata vecinătate a locului în care este preconizată construirea supermarket-ului, a declarat că micile magazine nu vor rezista şi se vor închide. Reprezentanţii investitorului au declarat că, din calculele lor, se mizează pe 18% din populaţia oraşului Negreşti-Oaş, restul pot rămâne să-şi facă cumpărături de la micile magazine existente. De asemenea, se mai are în vedere acapararea celor care până acum îşi făceau cumpărături la marile magazine din Satu Mare sau Baia Mare, iar Penny Market pe aceştia doreşte să-i fidelizeze.

La finalul dezbaterii, Aurelia Fedorca a precizat că Planul de Urbanism Zonal trebuie aprobat în primă fază de consilierii locali, şi abia apoi se va putea trece la fazele următoare. În cazul în care lucrurile vor merge bine, negreştenii vor avea un supermarket în oraş până la finele acestui an.

Sari la conținut