Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Gala laureaţilor negreşteni, la a II-a ediţie

A doua ediţie a Galei Laureaţilor negreşteni s-a desfăşurat in 21 decembrie în sala mare a Primăriei Negreşti-Oaş şi a avut ca scop premierea elevilor merituoşi, cu rezultate deosebite obţinute la diferite concursuri şi olimpiade şcolare. Sala mare a Primăriei s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru invitaţii şi organizatorii Galei Laureaţilor.

Organizatorii Galei au fost Liceul Teoretic Negreşti-Oaş, cu sprijinul Primăriei şi al Consilului Local, care au alocat acestui eveniment suma de 15.000 lei. Spectacolul a debutat cu un moment devenit deja tradiţie în istoria galei negreştene, recitarea poeziei ”Dacă” a celebrului Rudyard Kipling. După ce liceenii de la Grupul Şcolar Ioniţă G. Andron au avut un moment destinat colindelor, primarul Nicolae Bura a luat cuvântul. Acesta a felicitat cadrele didactice şi elevii pentru rezultatele frumoase obţinute, le-a urat sărbători fericite tuturor, chiar şi celor plecaţi , care nu-şi vor putea petrece Crăciunul acasă.

Apoi, elevele Diana Anuşcă şi Emanuela Man, prezentatoarele evenimentului, au dat startul premierii. Vedetele serii au fost elevii valoroşi de la toate unităţile de învăţământ din Negreşti Oaş. Elevul Andrei Bud, cooptat în lotul naţional şi elev al Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti, a fost premiat pentru rezultatele obţinute în anul şcolar precedent: medalia de aur la Olimpiada Naţională de Matematică şi menţiune la Olimpiada Naţională de Fizică. Premiul pentru menţiunea specială obţinută la Faza Naţională a Olimpiadei de Chimie a fost înmânat elevei de la Liceul Teoretic Negreşti Oaş, Diana Anuşcă. Anita Sebeşi şi Berinde Marinela, eleve ale Grupului Şcolar Ioniţă G. Andron au primit premiu pentru menţiunile obţinute la Faza Naţională a Olimpiadei Interdisciplinare, profil servicii. Adrian Georgescu este felicitat pentru menţiunea primită la aceeaşi etapă, dar profil tehnic. Bianca Zetea a participat la Olimpiada Naţională de Religie şi a adus o menţiune Liceului Teoretic Negreşti Oaş. Desigur, sunt doar câţiva elevi pe care i-am amintit, cu rezultate la nivel naţional. Cadrele didactice din Negreşti Oaş se pot lăuda cu mulţi elevi studioşi, participanţi la numeroase concursuri şcolare.

Un moment aşteptat mai ales de împătimiţii sportului a fost decernarea premiilor sportivilor anului. La această categorie a fost premiată echipa de fotbal a Liceului Teoretic, campioană judeţeană şi vicecampionă zonală la Bistriţa. N-au fost mai prejos nici fetele handbaliste ale liceului, care au obţinut locul I la faza judeţeană şi s-au clasat pe locul IV la faza zonală de la Zalău. În cadrul Galei Laureaţilor a fost premiată şi echipa de handbal fete a Şcolii Generale nr.1, participante la Campionatul Naţional de Junioare, unde au obţinut locul IV.
Fiind în Ţara Oaşului, cum altfel s-ar fi putut încheia Gala Laureaţilor din acest an, dacă nu cu un spectaculos concert de colinde oşeneşti.
Maria Moiş

Sari la conținut