Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Însemne artistice în Universul Oșenesc, un real succes la negreșteni – FOTO & VIDEO

univers osenesc (3)Negreștenii și invitații lor prezenți duminică după-amiaza în număr mare la evenimentul cultural „Însemne artistice în Universul Oșenesc„, care a avut loc în sala mare a Primăriei Negrești-Oaș, nu au avut ce regreta. Aceștia s-au declarat impresionați de valoarea actului cultural pus în scenă pe viu de artiști sau prin proiecții.

Însemnele artistice ale Universul oșenesc au fost reprezentate de Ana Cicio cu ” Colinde, zei și mistere”, de scriitorii Ioan Nistor și Nicoară Mihali care au vorbit despre ”Strigătura și dansul ideilor”, ”Timpul oșenesc„ al lui Vasile Pop Negreșteanu pecetluit în desen, pictură și fotografie și „Rememorările pentru eternitate” ale folcloristului Iacob Pop din Bixad. De asemenea, a venit să completeze fericit evenimentul expoziția de lucrări realizate de elevi în cadrul cercului de arte vizuale al Liceului Teoretic Negrești-Oaș, coordonați de profesorul Iosif Saitoș.

Cel mai mare succes l-a avut proiecția spectacolului ”La bulciugu mirelui. Meditație asupra unei balade din Țara Oașului”, în interpretarea corului și a orchestrei Filarmonicii de Stat Transilvania din Cluj Napoca, care a stârnit emoții și aplauze.

De altfel, primarul Aurelia Fedorca s-a declarat impresionată de acest spectacol, apreciind că toți negreștenii ar trebui să-l vizioneze.
Inițiativa acestui eveniment aparține profesorilor Mihaela și Marin Grigorean de la Liceul Teoretic Negrești-Oaș și a fost organizat cu sprijinul Primăriei Negrești-Oaș.

Sari la conținut