Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Mesajul primarului Aurelia Fedorca de Ziua Naţională a României

aurelia-fedorca2La mulți ani, România! La mulți ani, români! La mulți ani, negreșteni și oșeni oriunde v-ați afla!
Îi salut și le mulțumesc oaspeților noștri care au acceptat invitația de a fi alături de noi în această zi.

Astăzi, de 1 decembrie, Ziua Națională a României, îmi doresc să avem înțelepciunea celor care, în urmă cu 96 de ani, au înțeles cât de important este să fim uniți într-o singură națiune.

Îmi doresc ca această zi să fie una de reflecție pentru toți românii, să fie momentul în care depășim ura și dezbinarea și privim împreună spre viitor. Ziua în care învățăm din ceea ce au făcut strămoșii noștri la 1918 și începem să construim toți, împreună, o țară de care să fim mândri.
O naţiune puternică se bazează pe comunităţi puternice, iar noi trebuie să demonstrăm că asta suntem. Să demonstrăm că suntem mândri că suntem români, mândri că suntem fii ai Ţării Oaşului, mândri că suntem negreşteni.

Acum mai mult decât oricând este momentul să ne exprimăm respectul nostru pentru cei mai buni dintre români. Numai astfel vom putea fi şi noi, ca naţiune, mai buni. Pentru că la sfârșitul acestei luni aniversăm și 50 de ani de când Negrești-Oaș a devenit oraș, profit de această zi a noastră, a tuturor românilor, să transmit aprecierile mele tuturor negreștenilor și oșenilor, de acasă sau din lume, despre care nu vorbește nimeni: militari, medici și profesori, polițiști și pompieri, cercetători, inventatori și artiști, elevi și studenți olimpici, sportivi cu mari performanțe, oameni cu suflet care își ajută semenii aflați în nevoie.

Trebuie să fim mândri de toți acești români care în anonimat își fac zilnic datoria pentru țară și datoria de român.

Gândul meu se îndreaptă azi spre românii noştri, spre negreştenii noştri din afară ţării, spre copiii şi familiile noastre, din păcate prea mulţi plecaţi, cărora trebuie să le mulţumim pentru ceea ce fac, pentru că truda lor şi efortul depus de ei au împins România înainte pe drumul european pe care se află astăzi.

În România, ca și în comunitatea noastră, încă mai sunt multe de făcut, dar sunt convinsă că putem privi cu mândrie spre viitor la o Românie care își respectă cetățenii și le oferă un nivel de trai mai bun.

Transmit, la final, un mesaj de unitate tuturor românilor în această zi în care trebuie să fim mândri de trecut și de prezent, mândri de ceea ce putem deveni!

LA MULȚI ANI, România! LA MULȚI ANI, români de pretutindeni!

primar Aurelia Fedorca

Sari la conținut