Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Mii de negreșteni la Zilele Orașului Negrești-Oaș – Zestrea Oașului. Horia Brenciu și Nicole Cherry au făcut show de zile mari

Prima zi a Zilelor Orașului Negrești-Oaș – sărbătoarea negreștenilor de pretutindeni organizată sub egida Zestrea Oașului – s-a bucurat de o participare numeroasă atât din partea invitaților, oficiali guvernamentali, din conducerea județului Satu Mare, cât și a negreștenilor și oșenilor.

Ministrul Apărării, Gabriel Leș, secretarul de stat Lilla Debelka de la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, secretarul de stat Florin Iura de la Ministerul Finanțelor, prefectul județului Satu Mare, Darius Filip, președintele Consiliului Județean Satu Mare Csaba Pataki, consilieri județeni, municipali și locali, primari din tot județul, directori de instituții, dar și o delegație din orașul înfrățit Teacevo din Ucraina au răspuns invitației primarului Aurelia Fedorca de a participa la manifestări.

Evenimentul a început cu o paradă de la Primărie spre scena amenajată în centrul orașului, unde a avut loc deschiderea oficială, prezentată de directorul Casei de Cultură Anca Volsik.

În discursul său, primarul Aurelia Fedorca le-a mulțumit negreștenilor pentru că ”în acești ani am demonstrat că suntem o mare familie, mândră și unită, și pentru că împreună am făcut pași extrem de importanți pentru modernizarea și reînsuflețirea orașului nostru”.

”Pentru fiecare dintre noi, Zilele Orașului trebuie să fie și un prilej de analiză a ceea ce rămâne în istoria urbei, a proiectelor dedicate comunității în care trăim. Ne-am confruntat cu numeroase provocări dar în pofida tuturor greutăților am reușit să schimbăm fața orașului și să-i croim un drum sigur spre un viitor demn. Negreștiul are transformări evidente în toate domeniile de activitate, fie că vorbim de infrastructură, fie că vorbim de învăţământ sau de cultură. Iar toate aceste lucruri le-am făcut împreună, printr-un efort comun. Vă mulțumesc tuturor celor care ați contribuit activ la îndeplinirea acestui vis!

Am făcut pași importanți, dar mai avem multe de făcut: să continuăm și să finalizăm proiectele începute, să găsim împreună soluții pentru ca tinerii noştri să rămână în Negrești-Oaș, iar cei plecați să se întoarcă să-şi formeze familii aici şi nu în altă parte. Acestea sunt marile provocări ale anilor următori pentru noi toți”, a afirmat primarul Aurelia Fedorca.

Primarul Aurelia Fedorca a încheiat spunând că își dorește ca tot împreună ”să ducem lucrurile la bun sfârşit, să facem în aşa fel încât modernizarea orașului și dezvoltarea economică să continue pentru toți cei care locuiesc în Negrești-Oaș și pentru negreștenii care vor să se reîntoarcă”.

Apoi, primarul Aurelia Fedorca a acordat diplome și plachete personalităților orașului, olimpicilor și elevilor merituoși.

Lista persoanelor care au primit plachete și diplome pentru rezultatele obținute în acest an:

 • Bărăian Teodora -cea mai mare notă la bacalaureat și șef promoție la Liceul Teoretic;
 • Dubo Andreea Gabriela – șef promoție Liceul Tehnologic I.G. Andron
 • Hotcă Paula – șef promoție Școala Gimnazială nr.1
 • Dohi Lorand – șef promoție Școala Gimnazială nr.3
 • Einholcz Dan – șef promoție – ciclul gimnazial Liceul Teoretic
 • Marincaș Lidia- șef promoție ciclul gimnazial Liceul Tehnologic I.G. Andron
 • Buzdugan Maria – învățător pensionar Școala Gimnazială nr.1
 • Grigoruț Irina – învățător pensionar Școala Gimnazială nr.3
 • Dohi Szabolcs -cea mai bună regie la concursul de teatru ”Come with us to Dramaland”
 • Pop Irina – Olimpiada Națională de Meșteșuguri
 • Vida Angelica – Crucea Roșie Negrești-Oaș
 • Rodica Bud – Organizația Cercetașii României- Centrul local Cetatea Nordului
 • Dogeanu Laura -Centrul școlar pentru educație incluzivă Satu Mare
 • Stan Sergiu – Energia Negrești-Oaș – fotbal
 • Ghiriti Dorel – Asociația Olimpus – mini handbal
 • Handrău Ioan – Asociația Clubul Sportiv Luna Oaș – handbal
 • Dohi Szabolcs – Asociația Act Or – baschet
 • Pop Vasile – Asociația Club Sportul Minții Oșenilor – șah
 • Lohan Doru – Asociația Club Sportiv Doru Lohan
 • Fanea Gheorghe – Asociația pescarilor sportivi din Negrești-Oaș
 • Cicio Ioan – Asociația crescătorilor de animale din Negrești-Oaș

Pe scenă au mai evoluat Ansamblu Folcloric Măgura Cernești, fiind urmat de un regal folcloric susținut de Rafila Bărbos, Nicu Pop, Onișor Pop, Radu Pop și Vasile Pop.Una dintre atracțiile serii au fost demonstrațiile de dans sportiv și de societate ale Clubului de dans Regal.

Prima zi s-a încheiat cu recitalurile de excepție oferite de trupa Aris, Nicole Cherry și, în final, Horia Brenciu & HB Orchestra, care au adunat în centrul orașului mii de negreșteni și oșeni.

Zilele Orașului continuă duminică, de la ora 16.00, cu recitaluri ale unor artiști locali – Aurelie-Florentina Hotcă și Gianina Ciorbă, urmați de Maria Tripon și Cristian Enache, Maria Petca Poptean, Fanfara „Promenada” a Casei de Cultură Zalău și Ansamblul „Doruri sătmărene” cu soliștii Bogdan Bota, Silvia Șuth, Liliana Bota, Darius Cîmpean, Karina Molnar și Adelina Costina.

La ora 19.00 este prevăzut momentul festiv al zilei: premierea cuplurilor care aniversează Nunta de aur, decernarea de titluri și diplome pentru cuplurile longevive. Vârstnicii vor primi în dar și un recital oferit de Matilda Pascal Cojocărița.

Seara va fi încheiată de recitalurile extraordinare susținute de Anda Adam și Dorian Popa, culminând cu Tequilla party – O călătorie muzicală și de dans în jurul lumii! Vom încheia Zilele Orașului cu un spectaculos foc de artificii.

Organizatorii evenimentelor sunt Primăria și Consiliul Local Negrești-Oaș, Casa Orășenească de Cultură Negrești-Oaș, Muzeul Țării Oașului, Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Negrești-Oaș, SC Events Walter SRL.

18 august 2019

Sari la conținut