Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Ministrul Dezvoltării Regionale, Sevil Shhaideh, sprijină finalizarea lucrărilor la Luna Șes: ”Sperăm ca la anul să venim şi să inaugurăm acest obiectiv important”

luna sesMinistrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Sevil Shhaideh, a făcut vineri, 30 octombrie, o vizită la Luna Șes, însoțită fiind de primarul orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca, de președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, și de vicepreședintele Consiliului Județean Satu Mare, Mircea Govor.

Ministrul Dezvoltării și-a exprimat susţinerea pentru proiectele de investiții din Negrești-Oaş, precizând că Guvernul din care face parte va aloca bani pentru investițiile aflate în derulare. Aceasta a arătat că finanţarea lucrărilor de la stațiunea Luna Şes este prioritară.

“Sperăm ca la anul, în funcţie de vreme, sau în maxim doi ani, depinde după cum se desfăşoară lucrările, să venim şi să inaugurăm acest obiectiv important. Este important nu doar pentru Negreşti-Oaş, ci pentru întregul judeţ Satu Mare. Sperăm ca cetăţenii să se bucure de acest obiectiv”, a declarat ministrul Dezvoltării, Sevil Shhaideh.

Primarul Aurelia Fedorca a arătat că proiectul este unul foarte important pentru întreaga regiune.

„ Doamna ministru Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, ne-a promis susținere pentru definitivarea acestui proiect atât de important pentru întreaga zonă a Oașului. Stațiunea Luna Șes – o stațiune unde se vor practica sporturi de vară și de iarnă – este singurul proiect care poate revigora zona și poate reporni motoarele economiei. În ultimii ani, cu sprijin guvernamental, am finalizat drumul de acces spre stațiunea Luna Șes, rețelele de apă, canalizare și electricitate și telescaunul. Acum am conectat la rețeaua de energie electrică proprietarii privați. Dar mai avem nevoie de aproximativ 16 milioane lei pentru a finaliza pârtia de schi. Mediul privat este pregătit și așteaptă să finalizăm investiția: avem deja în zonă 3 pensiuni frumoase și se construiește un SPA modern„, a declarat primarul Aurelia Fedorca.

Ministrul Sevil Shhaideh a mai anunţat vineri, la Satu Mare, că judeţul are alocată prin ultima rectificare bugetară o sumă totală de 651 de milioane de lei, a doua ca mărime la nivel naţional, pentru finalizarea tuturor proiectelor din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL).

În Negrești-Oaș se derulează în acest moment mai multe proiecte prin PNDL, printre care modernizarea străzilor și construirea Centrului Multicultural.

Sari la conținut