Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Nuntă de aur pentru 25 de cupluri din Negrești-Oaș

27Aproximativ 100 de vârstnici din Negrești-Oaș au participat joi la petrecerea organizată la restaurantul Nord Park în cinstea lor de Primăria și Consiliul Local, cu ocazia Zilei Internaționale a Vârstnicilor, marcată anual la 1 octombrie. În cadrul evenimentului, organizatorii au celebrat Nunta de aur pentru 25 de cupluri vârstnice din Negrești-Oaș, care au împlinit în acest an 50 de ani de căsătorie.

În debutul evenimentului, primarul Aurelia Fedorca i-a felicitat pe vârstnici. ”Am dorit să celebrăm azi vârstnicii dar şi Nunta de aur pentru 25 de cupluri longevive, într-o perioadă în care parcă familia din România se află în declin, pentru a ne exprima recunoştinţa faţă de valorile pe care le promovaţi, faţă de faptul că reuşiţi, în ciuda tuturor vicisitudinilor, să păstraţi familiile voastre unite”, a declarat primarul Aurelia Fedorca.

Aceasta a precizat că această zi nu trebuie să reprezinte doar un act de celebrare, doar un omagiu adus celor ajunşi în această etapă a vieţii, ci şi un prilej de reflecţie asupra condiţiei de pensionar în societatea de astăzi. ”Vreau să vă spun, celor care nu ştiţi deja, că în acest an am finalizat Centrul Social pentru Vârstnici, în Cartierul Decebal, unde în curand peste 100 de persoane vârstnice aflate în dificultate îşi vor putea petrece în mod plăcut timpul liber. Acest Centru va fi, în acelaşi timp, un loc de întâlniri şi socializare pentru toate persoanele de vârsta a treia din oraşul nostru, dar şi un sprijin pentru cei aflaţi în dificultate, care nu se pot deplasa de la domiciliu. Din acest centru vom acorda o masă caldă celor mai sărmani dintre vârstnici”, a precizat Fedorca.

Preotul Radu Vasile Rusu a felicitat și a binecuvântat cuplurile de aur, urându-le viață lungă în continuare.

Apoi, edilii Negreștiului au premiat cuplurile longevive prezente, doamnele primind flori și câte o icoană, iar domnii prima de 500 de lei din partea Primăriei și a Consiliului Local.

“În acest fel ne exprimăm recunoştinţa faţă de vârstnicii noştri care au reuşit să petreacă împreună cu bune şi rele 50 de ani de căsătorie. Ei sunt un model pentru noi şi pentru copiii noştri şi trebuie să apreciem şi să răsplătim acest lucru”, a declarat primarul Aurelia Fedorca.

Ulterior, vârstnicii s-au înfruptat din bucatele alese, au dansat și au cântat alături de formația Pionierii și Maria Petca Poptean.

Lista cuplurilor premiate:
Hrihor Vasile și Maria
Iacab Mihai și Maria
Vaida Grigore și Irinca
Dănăricu Vasile și Iuliana
Ciobra Mihai și Ana
Huja Gheorghe și Ghizela
Crișan Nicolae și Maria
Fedorka Laszlo și Odotie
Pop Ioan și Maria- Silvia
Țânțaș Dumitru și Ana
Codre Teodor și Ana
Căprar Ioan și Hajnalka
Nește Ioan și Maria
Berinde Iosif și Anna
Opșitoș Vasile și Maria
Hotka Mihaly și Maria
Bodea Gheorghe și Domnica
Pop Petru și Anna
Bojuc Ioan și Iren

nunta-de-aur2

nunta-de-aur3

nunta-de-aur4

nunta-de-aur5

Sari la conținut