Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

SĂPTĂMÂNA EUROPEANĂ A MOBILITĂŢII la Negrești-Oaș, 21 – 24 SEPTEMBRIE 2017

Afis Saptamana Mobilitatii- oras Negresti Oas (Small)Aceasta a fost una dintre iniţiativele europene contributoare la Mobilitatea Urbană Durabilă şi a avut prima iniţiativă în anul 2000 când a fost lansată ’’Ziua fără autoturisme’’, ca mai apoi în 2002 să aibă loc prima campanie de acest gen. Aceasta campanie fiind o oportunitate pentru oraşe şi locuitori acestora de a demonstra interesul lor faţă de mediu. Astfel se încearcă ca în fiecare an prin această iniţiativă, autorităţile locale să arate o altă faţă a oraşului, să-i dea o alta lumină, o altă culoare, resticţionând traficul motorizat şi încurajând utilizarea altor mijloace de transport, cele durabile şi eco şi să sporească gradul de conştientizare asupra impactului de mediu prin difererite activităţi, implicând în acestă campanie cât mai multe instituţii şi bineînţeles cetăţeni.

Campania europeană de promovare a mobilității urbane durabile, SĂPTĂMÂNA EUROPEANĂ A MOBILITĂȚII, reprezintă o oportunitate perfectă de a explica provocările cu care se confruntă orașele în efortul lor de a opera o schimbare la nivel comportamental și de a avansa pe calea elaborării unei strategii mai durabile în materie de transport.

Afis Saptamana Mobilitatii- oras Negresti OasOraşul Negreşti Oaş s-a alăturat din acest an SĂPTĂMÂNII EUROPEANE A MOBILITĂȚII şi de acum înainte, în fiecare an vom promova mobilitatea urbană şi vom crea masuri permanente pentru pietoni şi pentru cei care vor folosi alte mijloace de transport decat cele motorizate şi poluante.

SĂPTĂMÂNA EUROPEANĂ A MOBILITĂȚII oferă oamenilor oportunitatea de a medita pe marginea adevăratei utilități a străzilor din orașe și de a dezbate soluții concrete de combaterea anumitor provocări, precum poluarea aerului și poluarea fonică, ambuteiajele, accidentelede circulație și problemele de sănătate.

Organizatori : Primăria Negreşti Oaş, Muzeul Ţării Oaşului, Casa Orăşenescă de Cultură în parteneriat cu toate instituţiile de învăţămînt din oraş.

 

PROGRAM SĂPTĂMÂNA EUROPEANĂ A MOBILITĂŢII la Negrești-Oaș, 21 – 24 SEPTEMBRIE 2017

ZiAcțiuneLocul desfășurăriiActori implicați
 

 

 

Joi

21.09.2017

08.00-11.30

Activități sportive, concursuri (biciclete, role, skateboarding, trotinete, triciclete etc.) în contextul campaniei europene de promovare a mobilității urbane durabile SĂPTĂMÂNA EUROPEANĂ A MOBILITĂȚII

 

 

 

Str. Livezilor și Muzeul în aer liber al Țării Oașului

 

GPP nr. 1

GPP nr. 7

Școala Gimnazială nr. 1

Școala Gimnazială nr. 3

Liceul Teoretic

Liceul Tehnologic Ioniță G. Andron

 

 

 

Vineri

22.09.2017

Primarul nostru se alătură campaniei și vine pe jos la serviciu 

Str. Victoriei

Primarul orașului,

Doamna Aurelia Fedorca

 

 

Cu bicicleta la serviciu!

Angajații Primăriei care vor veni cu bicicleta la serviciu vor putea pleca de la serviciu cu 20 de minute înainte de terminarea programului.
 

 

 

Duminică

24.09.2017

 

 

 

14.00-20.00

 

 

 

Str. Luna (va fi închisă în intervalul 14-20)

Toți doritorii, bicicliști profesioniști sau amatori vor putea parcurge traseul de la parcarea de lângă Stația Petrom (punct de plecare) până la Telescaun.

Poliția Locală, Poliția Română, Crucea Roșie

 

Sari la conținut