Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Şcolile din Negreşti-Oaş, pregătite pentru începerea noului an şcolar

Primarul oraşului Negreşti Oaş, Aurelia Fedorca, a avut în data de 10 septembrie o întâlnire cu directorii instituţiilor şcolare din oraş în cadrul căreia s-a discutat despre pregătirea şcolilor pentru începerea noului an şcolar. Cu această ocazie, şefii instituţiilor şcolare au dat asigurări că lucrările de întreţinere şi igienizare din şcoli sunt terminate sau aproape de a fi terminate, iar noul an şcolar va începe fără probleme. Tot cu aceeaşi ocazie s-a discutat şi despre situaţia copiilor între 2 şi 3 ani precum şi despre rezolvarea transportului copiilor la şcoli. La întâlnire, în afară de primarul Aurelia Fedorca, au mai participat şefa Direcţiei Financiare a Primăriei Negreşti Oaş, Florica Fabian, şefa serviciului Administraţiei Publice Locale, Irina Grigoraş, precum şi directorul Liceului Teoretic Negreşti Oaş, Viorel Bud, directorul Liceului Tehnologic “Ioniţă G. Andron”, Eugen Ardelean, directorul Şcolii Generale nr. 1, Octavian Obşitoş, directorul Şcolii Generale nr. 3, Anca Rusu, directorul Grădiniţei Nr.1, Delia Gavra, directorul Grădiniţei cu Program Prelungit Nr. 7, Rodica Dănuţ, precum şi preotul din cartierul Tur, Radu Rusu.

Încă de la începutul întâlnirii, primarul Aurelia Fedorca i-a felicitat pe noii directori de şcoli adăugând că-şi doreşte o bună colaborare cu toţi. Apoi s-a trecut la discuţii pe marginea situaţiei din unităţile şcolare.

Directorul Liceului Tehnologic “Ioniţă G. Andron”, Eugen Ardelean, a precizat că la această şcoală lucrările de igienizare sunt terminate, mai fiind de lucru la partea electrică, care va fi gata până mâine, însă mai are nevoie de circa 7.000 de lei pentru a achita contravaloarea tuturor lucrărilor.

La Grădiniţa Nr.1, potrivit directorului Delia Gavra, lucrările de reabilitare au fost finalizate, recepţia lucrărilor urmând să aibă loc marți, iar lucrările de igienizare sunt aproape terminate.

Directorul Şcolii Generale nr.3, Anca Rusu, a declarat că au apărut unele probleme în ceea ce priveşte infiltraţiile de apă în sala de sport, unde recent a fost schimbată pardoseala, precum şi că trebuie rezolvată problema apelor pluviale care, atunci când plouă, se adună în curtea şcolii, lucrări pentru care ar mai trebui circa 10.000 de lei. În ceea ce priveşte clasa pregătitoare, încăperile au fost amenajate şi dotate corespunzător.

Cu toate că în cea mai mare parte lucrările de igienizare la Liceul Teoretic sunt gata, directorul Viorel Bud a precizat că ar mai fi nevoie de circa 2-3.000 de lei pentru mici reparaţii.

Şi la Şcoala Generală nr. 1 lucrările sunt finalizate, potrivit directorului Octavian Obşitoş, însă acesta adus în discuţie situaţia unui corp de clădire de la grădiniţa din cartierul Tur, arondată acestei şcoli, în vederea renovării acesteia.

Primarul Aurelia Fedorca a apreciat eforturile conducerilor unităţilor şcolare pentru a finaliza pregătirile pentru începutul noului an şcolar şi i-a îndemnat pe directori să apeleze la Florica Fabian în cazul în care mai au nevoie de bani pentru finalizarea lucrărilor.
O altă problemă discutată în cadrul acestei întâlniri, ridicată de Rodica Dănuţ, face referire la situaţia copiilor cu vârste cuprinse între doi şi trei ani. Cum în oraşul Negreşti Oaş nu există cel puţin deocamdată o creşă, copiii cuprinşi în această vârstă, practic, nu au unde să fie duşi pentru că în grădiniţe nu sunt primiţi decât după împlinirea vârstei de trei ani. Există o lege referitoare la grupa ante-preşcolară, dar nu poate fi aplicată din cauza lipsei metodologiei de aplicare.

Directorul Grădiniţei Nr. 7 a declarat că aici a fost înfiinţată o grupă de pitici, dar nu poate înfiinţa o grupă de ante-preşcolari deoarece nu sunt îndeplinite anumite criterii. “Anul acesta nu am trecut în planul de şcolarizare o astfel de grupă, dar anul viitor o voi face pentru că numărul acestor copii este din ce în ce mai mare”, a declarat Rodica Dănuţ, de aceeaşi părere fiind şi directorul Grădiniţei Nr. 1, Delia Gavra. La această problemă, primarul Aurelia Fedorca le-a cerut celor două conduceri de grădiniţe să facă demersurile necesare în acest sens pe care să le depună atât la Primărie cât şi la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean pentru a fi găsită o soluţie.

Tot în cadrul întâlnirii a fost rezolvată şi problema transportului elevilor la şcoli. După ce a fost stabilit un traseu ca să poate fi luaţi toţi elevii care au nevoie de acest transport, Aurelia Fedorca a rezolvat şi problema şoferilor microbuzelor şcolare, unul dintre aceştia fiind desemnat un şofer al Primăriei Negreşti Oaş.

Sari la conținut