Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Comitetul Local pentru Situații de Urgență: Măsuri de protecție împotriva COVID19

Protejarea populaţiei este pe primul loc! În contextul riscului de răspândire a infecției cu Coronavirus – COVID19 și adoptarea măsurilor de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul țării noastre, primarul Aurelia Fedorca a convocat azi Comitetul Local pentru Situații de Urgență Negrești-Oaș pentru a lua în continuare măsuri pentru prevenirea și limitarea unor posibile îmbolnăviri cu noul Coronavirus.

Ca urmare a hotărârilor din prima ședință, au fost achiziționate materiale de igienizare (produse antibacteriene / biocide) pentru dezinsecția spațiilor comune (holuri, birouri, săli de ședință) din Primăria Negrești-Oaș și instituțiile subordonate.

De asemenea, au fost afișate regulile și măsurile de prevenire în fiecare clădire unde își desfășoară activitatea serviciile Primăriei Negrești-Oaș și instituțiile subordonate.

Primarul Aurelia Fedorca, în calitate de președinte al Comitetului Local pentru Situații de Urgență, și membrii Comitetului au adoptat, suplimentar, următoarele măsuri:

• Suspendarea tuturor manifestările culturale, sportive, etc., organizate la nivel de oraș, până la data de 31 martie, cu posibilitatea de prelungire.;
• Sistarea activităților cu public la Muzeul Țării Oașului, până la data de 31 martie, cu posibilitatea de prelungire;
• Toate unitățile de învățământ vor efectua acțiuni de dezinfecție pe timpul întreruperii cursurilor școlare, începând de joi, 12 martie 2020;
• Se vor efectua acțiuni de igienizare și dezinfecție la toate instituțiile publice din subordinea Primăriei, a spațiilor destinate publicului, precum și a spațiilor pentru angajați, cu substanțe antibacteriene/biocide.
• Se asigură permanent la toaletele instituțiilor publice materiale destinate igienei personale: săpun antibacterian, prosoape de hârtie;
• Se vor achiziționa suplimentar toate materiale dezinfectante necesare, pentru completarea stocurilor;
• Unitățile de alimentație publică dar și furnizorii de servicii publice sau private au obligația de a dezinfecta frecvent suprafețele, în special în zona caselor de marcat, precum și în alte locuri expuse;
• Autoritățile cu responsabilități în gestionarea situației vor intensifica acțiunile preventive în vederea conștientizării populației cu privire la importanța respectării măsurilor de sănătate dispuse.

Comitetul Local pentru Situații de Urgență îndeamnă negreștenii:
– Să evite locurile aglomerate publice cât și cele private;
– Să evite deplasările care nu sunt urgente;
– Să respecte normele de autoizolare;
– Să respecte carantina, unde a fost impusă;
– Să limiteze timpul cu persoanele cu care intră în contact;
– Să limiteze spațiului față de persoanele cu care intrăm în contact;
– Să respecte normele de igienă.

Vă rugăm să luați în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apelați pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800 800 358. De asemenea, cetățenii români din străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

 

Sari la conținut