Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Ziua Cooperării Europene la Negrești-Oaș

Ziua Cooperării Europene a fost un bun prilej să ne aducem aminte că, împreună suntem mai buni, mai puternici, mai iscusiți și demolăm orice bariere. Am marcat această zi la Negrești-Oaș, azi, cu „vina” concurentă a Inspectoratului Județean de Poliție Satu Mare, a Inspectoratului Județean de Jandarmi Satu Mare, a Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră, a Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Satu Mare și a Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Oradea (on-line), gazda noastră fiind Muzeul în Aer Liber al Țării Oașului împreună cu elevii și dascălii de la Liceul Teoretic Negrești-Oaș.

Ziua Cooperării Europene este o inițiativă de comunicare derulată în țările Uniunii Europene și țările vecine, beneficiare ale programelor de cooperare teritorială, care dorește să promoveze în mod inedit colaborarea dintre comunitățile locale din zonele de graniță.

Evenimentul a privit mai multe aspecte, cel mai important dintre ele fiind prevenirea victimizării tinerilor. Partenerii de la Centrul Antidrog Satu Mare au explicat pe înțelesul tuturor ce înseamnă să „Fii Liber”, consumul de stupefiante ducând la privarea de libertate, atât cea psihică cât și fizică de cele mai multe ori.

Elevii au primit toate informațiile necesare cu privire la consecinţele periculoase ale comportamentelor antisociale, au aflat care sunt modalităţile de sesizare a autorităţilor, modul în care legea pedepseşte actele de violenţă săvârşite de minori dar şi aspecte ce ţin de activitatea oamenilor legii, din perspectiva legislației naționale și europene.

Pentru a destinde atmosfera, elevii liceului Aurel Popp din Satu Mare au vernisat în aer liber creații personale de pictură și artă fotografică.

Evenimentul s-a desfășurat în condițiile legale, respectându-se toate măsurile de prevenire a răspândirii Covid-19, păstrându-se distanțarea socială și purtarea măștii.

Sari la conținut