Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Ziua Diasporei, în premieră la Negrești-Oaș, în 16 august 

Primăria Orașului Negrești-Oaș, susținută de RePatriot, organizează în premieră ”Ziua Diasporei – Negrești-Oaș este Acasă”, cu scopul de a-i aduce mai aproape pe negreștenii care trăiesc în străinătate. Evenimentul va avea loc vineri, 16 august 2019, de la ora 11.00, la Hotelul Poezia de la Luna Șeș.

”În cadrul Conferinței, ne dorim să înțelegem care sunt măsurile pe care negreștenii care locuiesc în Diaspora le văd necesare pentru ca Negrești-Oaș să devină suficient de motivant în vederea întoarcerii românilor acasă, să asculte experiențele celor repatriați deja și să le prezinte tuturor oportunitățile locale.

 Antreprenorii prezenți vor avea posibilitatea de a prezenta oportunități de afaceri locale, de parteneriate, oportunități în turism și servicii, și oferte de angajare. Pe de altă parte, vor fi tratate subiecte specifice despre cum putem atrage românii din Diaspora mai aproape de localitatea natală. Vrem să aflăm care le sunt problemele, iar invitații prezenți le vor oferi punctual soluții”, a declarat primarul orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca.

La eveniment au fost invitați, pe de o parte, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero, reprezentanți ai instituțiilor deconcentrate și ai administrației din județul Satu Mare, iar de cealaltă parte reprezentanți ai Diasporei negreștene, oameni de afaceri din Negrești-Oaș, dar și reprezentanți ai RePatriot – Gabriel Iștoc, Fondator B-Team și unul din liderii RePatriot și  Răzvan Cheregi – antreprenor și scriitor.

În finalul Conferinței, Răzvan Cheregi – autorul romanului ”Imigrantul” – va lansa la Negrești-Oaș Campania RePatriot  „CUMPĂRĂ O CARTE, REPATRIAZĂ O FAMILIE!”. Scopul Campaniei este de a repatria familii de români care lucrează în străinătate prin oferirea unei burse de 10.000 EUR pentru înființarea unei afaceri noi în România.

În speranța că veți da curs invitației noastre, vă rugăm să ne confirmați participarea până la data de 12 august 2019, la adresa de e-mail roxana.pop@negresti-oas.ro sau la telefon 0752.173.153.

 

 

06 august 2019                                                      Biroul de presă

Sari la conținut