Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Ziua națională a produselor agroalimentare românești la Negrești-Oaș

Zeci de producători agricoli din zona Oașului și-au expus marfa de calitate românească în Piaţa Agroalimentară din Negreşti-Oaş, în cadrul celei de-a doua ediții a „Zilei Naţionale a Produselor Agroalimentare Româneşti’’, organizată astăzi, 10 octombrie, sub denumirea „Târgul de produse tradiționale”.

Piața și-a deschis porțile la ora 10.00 și a reunit toate tipurile de producători autohtoni, care au expus produse sută la sută românești. Aceştia au încântat privirea și simțurile celor prezenți, deopotrivă și mici și mari, cu produsele lor proaspete, de calitate, aduse direct de la sursă. Producătorii au adus, spre vânzare, produse de panificaţie şi patiserie, brânzeturi și produse lactate, legume și fructe proaspete, miere și alte produse de sezon.

”Ne alăturăm și noi acestui program național în încercarea de a stimula producătorii autohtoni să producă calitativ şi cantitativ pentru viitor, dar și în ideea de a le oferi negreștenilor produse proaspete și ecologice. Toţi oaspeţii acestui târg s-au putut bucura de preparate româneşti, în special preparate din zona Oașului”, a declarat primarul orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca.

Aflată anul acesta la cea de-a doua ediție și sărbătorită pe 10 octombrie, Ziua naţională a produselor agroalimentare româneşti a fost institută prin Legea nr. 168 din 12 iulie 2017.

“Ziua Națională a produselor agroalimentare românești” a fost marcată în toată țara prin organizarea de programe și manifestări educative, de voluntariat, cu caracter social și științific, consacrate promovării produselor agroalimentare româneşti şi câştigării încrederii consumatorului, în conformitate cu prevederile Legii 168/2017.

Sari la conținut