Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Ziua Națională a României, sărbătorită la Negrești-Oaș – GALERIE FOTO

Am sărbătorit Ziua Națională la Negrești-Oaș și am adus un omagiu înaintașilor noștri care au făcut posibilă Marea Unire, celor care au luptat să avem această ţară și libertatea de care ne bucurăm astăzi. Astăzi am demonstrat că suntem o comunitate unită, care își respectă trecutul, se bucură de prezent și privește cu încredere spre viitor.

În prezența unui număr impresionant de negreșteni, manifestările au început cu intonarea Imnului Național al României, după care a fost oficiat ceremonialul religios de către preoţii slujitori din Negreşti-Oaş: protopop Marcel Malanca ( alături de preoții  Adrian Bucșa, Mihai Feher, Ciprian Supuran, Nicolae Robaș, Ioan Pop, Radu Rusu, Dacian Chira, Horațiu Șurani); Protopopiatului Greco-Catolic Oaș – părintele protopop Iacob Feier; Pastorii de la Biserica Creștină Penticostală Tînțaș Ruben, Giurgiu Sorin, Varga Gheorghe; pastorul de la Biserica Baptistă – Corpaș Nicolae.

În continuare, în mesajul său, primarul Aurelia Fedorca a făcut apel la unitate.

”Este pentru al doilea an în care pandemia ne obligă la o altfel de sărbatoare națională a României: una cu mai puține festivități, fără acea bucurie publică a zilei de 1 Decembrie. Și astăzi, ca și întotdeauna de Ziua Națională, cel mai puternic mesaj este unitatea: unirea în cuget și în simțiri. În această criză a pandemiei care se prelungește, în această luptă contra cronometru pentru viață, noi nu putem câștiga și nu putem merge mai departe decât împreună. Avem nevoie de unitate mai mult decât niciodată, trebuie să ne purtăm cu grijă față de semenii noștri aflați în suferință, să ne îngrijim de sănătatea fiecăruia. Iar când pandemia va fi trecut, vom avea nevoie de unitate pentru a reclădi împreună ceea ce pandemia ne-a luat. Știu că prin faptele fiecăruia dintre noi, împreună avem puterea să reclădim țara. Le mulțumesc tuturor celor care, prin exemplul personal sau prin inițiativele susținute, au contribuit și contribuie la menținerea vie a spiritului românesc în aceste vremuri de grea încercare.
Le mulțumesc reprezentanților tuturor cultelor religioase din Negrești-Oaș care împreună au oficiat TE Deum-ul de Ziua Națională, instituțiilor de cultură și învățământ – elevilor și dascălilor deopotrivă, artiștilor noștri și tuturor celor prezenți la manifestările de azi pentru că au demonstrat din nou că suntem o comunitate unită” – a afirmat primarul Aurelia Fedorca. 

Au fost depuse apoi coroane de flori la Monumetul Eroilor din partea Primăriei și a Consiliului Local, a structurilor Ministerului Afacerilor Interne, a instituțiilor de învățământ, din partea Spitalului Orășenesc și a Asociației Carelor Militare în Rezervă.

În continuare, sutele de negreșteni prezenți au asistat la un program artistic.

La mulți ani, România! La mulți ani români! La mulți ani negreșteni de pretutindeni!

Sari la conținut