Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Ziua Unirii Principatelor Române a fost sărbătorită la Negrești-Oaș – GALERIE FOTO

Am rememorat azi, la Negrești-Oaș, faptele de glorie ale înaintașilor noștri care în urmă cu 161 de ani ne-au dat cea mai importantă lecție de solidaritate: Unirea Principatelor Române sub conducerea unui domnitor român, Alexandru Ioan Cuza. A fost momentul care a marcat nașterea României moderne, prin voința unor oameni capabili să construiească un consens în jurul unui ideal național.

”Dincolo de dimensiunea politică, Unirea a fost posibilă prin puterea solidarității tuturor românilor, a tuturor generațiilor și a tuturor categoriilor sociale.

La Negrești-Oaș, fiecare sărbătoare ne aduce mai aproape unii de alții pentru că am reușit să construim împreună, în timp, o comunitate unită, de care sunt foarte mândră. O comunitate care în unitate și consens demonstrează că are puterea să se ridice și să fie exemplu”, a declarat primarul Aurelia Fedorca.

Vă mulțumim tuturor celor care ați contribuit la reușita evenimentului de astăzi – elevilor și dascălilor, preoților din oraș și artiștilor noștri, reprezentanților Poliției și Poliției de Frontieră, Jandarmeriei și ISU, a tuturor instituțiilor care sunt mereu alături de noi la acțiunile noastre – și negreștenilor care ați venit să să ”dăm mână cu mână cei cu inima română”.

La mulți ani, România Unită! La mulți ani, români de pretutindeni!

Organizatori: Primăria și Consiliul local Negrești-Oaș prin Casa Orășenească de Cultură Negrești-Oaș, în parteneriat cu CNIPT Negrești-Oaș, Muzeul Țării Oașului și instituțiile de învățământ din oraș.

 

Sari la conținut