Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Ziua Universală a IEI a fost sărbătorită în stil oşenesc la Muzeul în aer liber al Ţării Oaşului

Ziua Universală a IEI a fost sărbătorită în stil oşenesc la Muzeul în aer liber al Ţării Oaşului, în condiții naturale unde poți să înțelegi pe deplin strălucirea din tradiția oșenească. Noaptea „ cerurilor deschise” a continuat pe roua dimineții de sânziene, așa cum se face găteala, ca mai apoi înspre prânz tinerii negreşteni împreună cu cei sălăjeni să poarte cu mândrie portul tradițional. Fetele au învăţat să împletească cununi de sânziene sub atenta îndrumare a mătușilor noastre, pentru a şi le aşeza mai apoi pe cosiţe. Au cântat și au strigat cu puternice trăiri sufletești, țesute cu lirica dragostei profunde așa cum zice legenda că trebuie să faci în ziua de „Sânziene.”

Meşteşugăriţele noastre, Mirela Bud, Mihaela Deac, Anica Mare și Ana Hotca au fost la înălţime ca de fiecare dată, iar mătușa „Berășoie”, ’’tanti’’ Floare Finta – tezaurul nostru uman viu, Floarea Hotca – luminător al satelor şi Maria Finta au fost neobosite şi pline de energie. Maria Tripon cu Ansamblul „Sânzienele” împreună cu ansamblul ,,Flori de tradiții” din comuna Valcău, județul Sălaj, sub îndrumarea dnei prof. Monica Ember, au făcut un spectacol muzical pe măsura evenimentului. Tinerii noștri de la ansamblu, alături de voluntarii Liceului Teoretic Negrești-Oaș, coordonați de Angelica Hoban, au însufleţit și ei această manifestare dându-i aura şi energia noastră oşenescă.

Vă mulțumim tuturor celor implicaţi în reuşita acestui eveniment şi, în special, pentru că împreună am reușit să colorăm oșenește sufletul fiecărui vizitator!

Sari la conținut