Urmăreşte-ne pe Facebook!

Negreşti-Oaş LIVE

Prezentare Centrul Multicultural

Programul de investiții publice 2014 – 2016

brosura pag 1

Regulament privind autorizarea activităților comerciale

echipa- afaceri

Locuri de muncă vacante

Harta digitală

Certificare ISO

logo centrul de afaceri negresti oas

Vremea


Circa 1.000 de copii de acasă și din diaspora au pășit „Pe ulițele satului … la Muzeul în Aer Liber al Țării Oașului”

August 17, 2018 @ 10:48

Circa 1.000 de copii, însoțiți de părinți și bunici au trecut pragul Muzeului în Aer Liber al Țării Oașului în cursul acestei luni, participând la evenimentele organizate sub titlul ”Pe ulițele satului …”, sub egida Zestrea Oașului.

Zilnic, începând cu 1 august, la atelierele meșteșugărești și de creație au participat între 40 și 50 de copii, de acasă și din diaspora, care sub îndrumarea meșterilor populari s-au inițiat în meșteșuguri oarecum uitate, au descoperit lectura și multe jocuri interactive, s-au familiarizat cu muzica și dansul din Țara Oașului, au păstruns în tainele artelor plastice și au învățat tehnici de acordare de prim-ajutor.

De cea mai mare participare s-a bucurat piesa de teatru ”Soacra cu trei nurori”, în interpretarea inedită a Trupei Ararat, eveniment la care au participat circa 400 de persoane.

Suita de acțiuni organizate în cadrul evenimentului ”Pe ulițele satului … la Muzeul în Aer Liber al Țării Oașului” s-a încheiat joi, când copiii au învățat să gătească gogoși delicioase, așa cum făceau bunicile lor.

Primarul orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca, a precizat că atelierele au constituit un punct de atracție inedit în fiecare zi atât pentru copiii negreșteni de acasă, cât și pentru cei veniți din Diaspora în această perioadă.

”Atelierele diversificate în fiecare zi au oferit șansa fiecărui copil să participe, iar scopul de a apropia copiii din Negrești-Oaș de cei din Diaspora, întorși în această perioadă acasă, a fost atins. Au fost acțiuni interactive, atractive și educative la care copiii și părinții au răspuns pozitiv”, a declarat primarul Aurelia Fedorca.

Managerul cultural Natalia Lazăr a declarat că evenimentul, aflat la a doua ediție, a avut mai mare succes decât anul trecut, motiv pentru care proiectul va fi continuat anii viitori.

”Acțiunile pe care le-am organizat în aceste aproape trei săptămâni la Muzeul în Aer Liber au avut un ecou foarte bun, atât în rândul celor care au participat cât și din partea celor care ar fi dorit dar nu au reușit în această perioadă. Sunt motive care ne fac să ne gândim deja la organizarea următoarei ediții, care va fi și mai diversificată, dar și mai reușită”, a precizat managerul cultural Natalia Lazăr.

Evenimentul a fost organizat de Primăria și Consiliul Local Negrești-Oaș și Muzeul Țării Oașului.

17 august 2018

Maestrul Tudor Gheorghe și Orchestra Concertino au oferit, joi seara, la Negrești-Oaș un spectacol inedit și emoționant de Centenarul Marii Uniri, la care au participat peste 1.000 de negreșteni, sala de evenimente Dallas fiind plină la refuz.

Acompaniamentul a fost asigurat de orchestra CONCERTINO din Chișinău, alături de corul bărbătesc CONCERTINO, care au întregit atmosfera vibrantă, totul sub bagheta dirijorului… Citeşte

A.J.O.F.M. SATU MARE anunță lista locurilor de muncă vacante la data de 12.11.2018 în judetul Satu Mare. Total locuri de muncă în judeţ: 244 locuri de munca vacante, din care 19 studii superioare, 182 studii medii și 43 fără calificare.

Vizualizează structura pe meserii pe acest link

Comunicat privind rezultatul evaluării proiectelor depuse pentru obținerea finanțării nerambursabile de la bugetul local al Orașului Negrești-Oaș pe anul 2018, Sesiunea a II-a, în baza Legii nr. 350 din 2 decembrie 2005.

Vizualizează comunicatul pe acest link

Comments are closed.