Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Ajutoare pentru încălzirea locuinței. Plafonul de venit a fost majorat. Negreștenii cu venituri reduse primesc, în perioada sezonului rece, ajutoare pentru încălzirea locuinței

Serviciul Public  de Asistenţă Socială, din cadrul Primăriei Negrești-Oaș, anunță că, începând cu data de 1 ianuarie 2019, nivelul până la care se acordă ajutoarele pentru încălzirea locuinței cu gaze naturale, energie electrică și lemne a fost majorat, conform modificărilor aduse de OUG nr. 114/2018, de la 615 lei la 750 de lei. Ajutorul pentru încălzirea locuinţei este o măsură de sprijin destinată consumatorilor vulnerabili cu venituri situate până la un prag stabilit de lege.

Pentru a putea beneficia de ajutorul pentru încălzirea locuinței, cetățenii trebuie să îndeplinească cumulativ urmatoarele condiții:

  • realizează venituri de până la 750 lei/membru de familie;
  • sunt proprietari ai locuinţei, succesorul de drept al acestuia, persoana care a înstrăinat locuinţa în baza unui contract de vânzare-cumpărare cu clauză de întreţinere sau cu drept de habitaţie, titularul contractului de închiriere, comodat, concesiune al acesteia ori alt membru de familie major şi împuternicit de proprietarul locuinţei sau de titularul contractului de închiriere ori, după caz, reprezentantul legal al persoanei singure care nu a împlinit vârsta de 16 ani sau al persoanelor prevăzute la art 43 alin. (1) lit. b) şi art. 178 lit. a) şi b) din Legea nr. 287/2009, republicată, cu modificările ulterioare ;
  • Nu dețin unul din bunurile cuprinse în Lista bunurilor ce conduc la excluderea ajutorului;

Persoanele care se încadrează în tranșele de venit pot să se adreseze Serviciului Public de Asistență Socială din cadrul Primăriei Negrești-Oaș, de luni până vineri, între orele  08:00-16:00, birou 17, corpul B, în vederea obținerii subvențiilor la încălzirea locuinței pentru perioada rămasă din sezonul rece 2018-2019, respectiv lunile februarie și martie 2019. Dosarele se pot depune până în data de 20 a lunii.

Sari la conținut