Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Comunicat lansare proiect „DOTAREA CU MOBILIER, MATERIALE DIDACTICE ȘI ECHIPAMENTE DIGITALE A UNITĂȚILOR DE ÎNVĂȚĂMÂNT PREUNIVERSITAR DIN ORAŞUL NEGREŞTI-OAŞ”

„PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”

În luna septembrie 2023, Ministerul Educației și UAT Orașul Negrești-Oaș au semnat Contractul de finanțare nr. 2258DOT ⁄ 2023 pentru implementarea proiectului „DOTAREA CU MOBILIER, MATERIALE DIDACTICE ȘI ECHIPAMENTE DIGITALE A UNITĂȚILOR DE ÎNVĂȚĂMÂNT PREUNIVERSITAR DIN ORAŞUL NEGREŞTI-OAŞ”, proiect finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Pilonul VI. Politici pentru noua generație\ Componenta C15: Educație \Reforma 4. Crearea unei rute profesionale complete pentru învățământul tehnic superior \Investiția 13. Echiparea laboratoarelor informatice din școlile de educație și formare profesională (EFP) și \Investiția 14. Echiparea atelierelor de practică din unitățile de învățământ profesional și tehnic și Reforma 5. Adoptarea cadrului legislativ pentru digitalizarea educației\ Investiția 9. Asigurarea echipamentelor și a resurselor tehnologice digitale pentru unitățile de învățământ precum și Reforma 6. Actualizarea cadrului legislativ pentru a asigura standarde ecologice de proiectare, construcție și dotare în sistemul de învățământ preuniversitar\Investiția 11. Asigurarea dotărilor pentru sălile de clasă preuniversitare și laboratoarele/atelierele școlare., în cadrul Apelului de proiecte „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe”.

Obiectivul general al proiectului este acela de a transforma unitățile de învățământ din orașul Negrești-Oaș în medii de învățare moderne și sustenabile.

Proiectul se va desfășura în 6 instituții de învățământ din orașul Negrești-Oaș, și anume:

Școala Gimnazială nr.1, Școala Gimnazială nr.3, Gradinița cu Program Prelungit nr.1 cu structura aparținătoare acesteia, Gradinița cu Program Prelungit nr.7 cu structura aparținătoare acesteia, Liceul Tehnologic „Ioniță C. Andron” și Liceul Teoretic, aceștia fiind beneficiarii finali ai proiectului.

Valoarea totală a proiectului este de 6.387.414,27 lei, din care:

– valoarea eligibilă din PNRR este de 5.367.575,00

– valoarea TVA eligibilă aferentă PNRR este de 1.019.839,27 lei

Data de începere a proiectului: 12.09.2023

Data finalizării proiectului este: 30.09.2024

Durata de implementare a proiectului este de 13 luni.

Persoana de contact: Berinde Cristian Dan – Manager proiect, UAT orașul Negrești-Oaș, tel:  0756 266 605, fax: 0261/854845, adresă: strada Victoriei, nr.95-97, Negrești-Oaș.

 

Sari la conținut