Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

De Bunavestire, artiștii negreșteni au vestit primăvara prin artă, pentru al 37-lea an consecutiv

De Bunavestire, am celebrat bucuria renașterii naturii prin artă, în cadrul tradiționalei expoziții de artă contemporană #ART_BUNAVESTIRE. Am fost bucuroasă azi să primim oaspeți din toate colțurile țării și chiar din afara ei, mai exact de dincolo de Prut din Republica Moldova și Cehia, prieteni vechi și mai noi ai Țării Oașului, într-o zi de dublă sărbătoare, culturală și religioasă.

Ediția de anul acesta este una diferită, având în vedere dinamica schimbătoare a timpurilor noastre, în care organizatorii au ales să prezinte lucrări realizate în context post pandemic și, respectiv a dramei războiului aflat la granița noastră.

În această seară, am demonstrat încă o dată că aici nu doar ne respectăm tradițiile vechi de secole, dar facem și din arta modernă evenimente cu tradiție. În acest an, evenimentul a trecut printr-o provocare din perspectiva spațiului, deoarece muzeul se găsește în prag de înnoire, de reabilitare, de renaștere, astfel am ales spațiul primăriei pentru a duce tradiția zilei de BunaVestire mai departe. Art Bunavestire este mai mult decât o locație, este un fenomen, care poate tranforma orice spațiu într-o galerie de artă, așa cum am demonstrat în această seară.
Timp de trei decenii, cu mult talent, dăruire și cu multă muncă, grupul Art Bunavestire a făcut ca evenimentul să depășească granițele județului. Astfel, Art Bunavestire a devenit nu doar simbolul evoluției noastre culturale, ci al întregii zone. Ceea ce demonstrează că proiectele durabile ale unei comunități se pot construi doar prin implicarea pe termen lung a tuturor.
Îi felicit, alături de organizatori, pe toți artiștii expozanți pentru frumuseţea operelor expuse, pentru expresivitatea artistică a acestora, pentru perseverenţă şi pentru moştenirea culturală pe care o lăsă an de an Negreştiului şi Ţării Oaşului.

𝘈𝘳𝘵𝘪𝘴̦𝘵𝘪𝘪 𝘈𝘴𝘰𝘤𝘪𝘢𝘵̦𝘪𝘦𝘪 𝘈𝘳𝘵 𝘉𝘶𝘯𝘢𝘷𝘦𝘴𝘵𝘪𝘳𝘦, 𝘨𝘳𝘶𝘱 𝘢𝘭𝘤𝘢̆𝘵𝘶𝘪𝘵 𝘥𝘪𝘯: 𝘚𝘶𝘴𝘢𝘯𝘢 𝘈𝘳𝘥𝘦𝘭𝘦𝘢𝘯, 𝘈𝘥𝘳𝘪𝘢𝘯 𝘝𝘢𝘴𝘪𝘭𝘦 𝘊𝘩𝘪𝘳𝘢, 𝘋𝘰𝘳𝘦𝘭 𝘗𝘦𝘵𝘳𝘦𝘩𝘶𝘴̧, 𝘊𝘰𝘳𝘯𝘦𝘭𝘪𝘶 𝘗𝘰𝘱, 𝘐𝘰𝘢𝘯 𝘗𝘰𝘱 𝘗𝘳𝘪𝘭𝘰𝘨 𝘴̦𝘪 𝘐𝘰𝘢𝘯 𝘗𝘰𝘱 𝘝𝘦𝘳𝘦𝘵𝘢. 𝘐𝘯𝘷𝘪𝘵𝘢𝘵̦𝘪𝘪: 𝘔𝘢𝘳𝘪𝘶𝘴 𝘉𝘢𝘳𝘣 𝘉𝘢𝘳𝘣𝘰𝘯𝘦, 𝘛𝘦𝘰𝘥𝘰𝘳 𝘉𝘶𝘻𝘶, 𝘌𝘭𝘦𝘯𝘢 𝘒𝘢𝘳𝘢𝘤𝘩𝘦𝘯𝘵𝘴𝘦𝘷𝘢, 𝘈𝘯𝘢 𝘔𝘢𝘳𝘪𝘢 𝘕𝘦𝘨𝘢𝘳𝘢̆, 𝘕𝘪𝘤𝘰𝘭𝘢𝘦 𝘖𝘷𝘪𝘥𝘪𝘶 𝘗𝘰𝘱𝘢, 𝘍𝘭𝘰𝘳𝘪𝘯 𝘚𝘵𝘳𝘦𝘫𝘢𝘤, 𝘍𝘭𝘢𝘷𝘪𝘶𝘴 𝘓𝘶𝘤𝘢̆𝘤𝘦𝘭, 𝘚𝘻𝘦𝘬𝘦𝘭𝘺 𝘚𝘻𝘪𝘭𝘢𝘳𝘥 𝘴̦𝘪 𝘯𝘶 𝘶𝘭𝘵𝘪𝘮𝘶𝘭, 𝘚𝘪𝘮𝘪𝘰𝘯 𝘡𝘢𝘮𝘴̦𝘢. 𝘌𝘤𝘩𝘪𝘱𝘢 𝘤𝘶𝘳𝘢𝘵𝘰𝘳𝘪𝘢𝘭𝘢̆ 𝘢 𝘢𝘤𝘦𝘴𝘵𝘦𝘪 𝘦𝘥𝘪𝘵̦𝘪𝘪 𝘧𝘰𝘳𝘮𝘢𝘵𝘢̆ 𝘥𝘪𝘯 𝘋𝘰𝘳𝘦𝘭 𝘗𝘦𝘵𝘳𝘦𝘩𝘶𝘴̦ 𝘴̦𝘪 𝘐𝘰𝘢𝘯 𝘗𝘰𝘱 𝘗𝘳𝘪𝘭𝘰𝘨, 𝘪𝘢𝘳 𝘤𝘳𝘰𝘯𝘪𝘤𝘢 𝘦𝘴𝘵𝘦 𝘴𝘦𝘮𝘯𝘢𝘵𝘢̆ 𝘝𝘢𝘴𝘪𝘭𝘦 𝘋𝘶𝘥𝘢, 𝘪𝘴𝘵𝘰𝘳𝘪𝘤 𝘥𝘦 𝘢𝘳𝘵𝘢̆.

Evenimentul este organizat de Muzeul Țării Oașului și Asociaţia artistică Art Bunavestire, fiind susţinut de Primăria şi Consiliul Local Negreşti-Oaş.

Sari la conținut