Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Eveniment editorial de excepție la Muzeul Țării Oașului: Lansarea cărții Scadența, de Horia Liman

Un eveniment editorial excepțional s-a desfășurat joi seara, 26 septembrie 2019, la Galeriile de Artă ”Dr. Mihai Pop” – Muzeul Țării Oașului din Negrești-Oaș: prezentarea romanului Scadența de Horia Liman, apărut la Editura Ars Longa, cu traducere din limba franceză și postfață de Rodica Gabriela Chira, originară din Țara Oașului, în prezent conferențiar universitar în cadrul Departamentului de Filologie al Universității „1 Decembrie 1918”.

Evenimentul s-a bucurat de prezența unui auditoriu numeros, dar și a unor cunoscuți și apreciați oameni de cultură, care au avut cuvinte de apreciere despre cartea lansată: etnograful Remus Ilie Vârnav, prof. dr. Mihaela Grigorean de la Liceul Teoretic din Negrești Oaș și scriitorul Ioan Nistor.

În mesajul său, primarul Aurelia Fedorca a felicitat-o pe Rodica Gabriela Chira pentru opera pe care a realizat-o prin traducerea unei cărți esențiale și i-a mulțumit pentru că a acceptat invitația de a prezenta cartea la Negrești-Oaș.

Lansarea de carte s-a încheiat cu un moment artistic susținut de iubita interpretă Maria Tripon și frații Zele.

Evenimentul a fost organizat de Primăria și Consiliul Local Negrești-Oaș, Casa Orășenească de Cultură, Muzeul Țării Oașului și Centrul de Informare și Promovare Turistică Negrești-Oaș.

Sari la conținut