Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Facilități fiscale pentru negreștenii și firmele care au datorii la bugetul local al orașului Negrești-Oaș – Minuta dezbaterii publice

La sediul Primăriei Negrești-Oaș a avut loc, vineri,  20 septembrie 2019,  o dezbatere publică referitoare la ”Proiectul de hotărâre privind anularea accesoriilor în cazul obligațiilor bugetare restante la 31 decembrie 2018 datorate bugetului local al Orașului Negrești-Oaș”.

La dezbaterea publică au participat primarul Aurelia Fedorca, viceprimarul Constantin Fanea,  secretarul Ioan Cionca, șefi ai serviciilor din primărie și circa 38 de persoane, contribuabili persoane fizice și reprezentanți ai unor persoane juridice.

Negreștenii care au datorii la 31 decembrie 2018 la bugetul local al orașului Negrești-Oaș, persoane fizice și juridice, vor avea astfel posibilitatea să achite obligațiile fiscale principale restante fără a mai achita și accesoriile aferente acestora.

În urma dezbaterii publice, reprezentanții mediului de afaceri, precum și persoanele fizice prezente au concluzionat că proiectul de hotărâre și procedura de acordare a facilităților  este ușor aplicabilă și accesibilă.

De asemenea, reprezentanții instituțiilor bancare au precizat că facilitățile sunt binevenite și s-au oferit să identifice soluții de creditare în special pentru persoanele juridice pentru stingerea creanțelor.

”Proiectul de hotărâre a  fost pus pe ordinea de zi a ședinței  Consiliului Local din 27 septembrie 2019, iar după această dată până în 15 decembrie, completând o simplă cerere și efectuând plata datoriei de bază, negreștenii care au datorii vor putea beneficia de scutirea accesoriilor”,  a declarat primarul Aurelia Fedorca.

Procedura pentru acordarea de facilități fiscale este foarte simplă și presupune achitarea integrală, până la data de 15 decembrie inclusiv, a anului curent, a obligațiilor principale restante la data de 31 decembrie 2018, precum și a obligațiilor principale și penalitățile datorate pentru anul 2019.

Minuta dezbatere publica anulare accesorii -20.09.2019

 

 

 

 

 

 

 

 

Sari la conținut