Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Facilități pentru localitățile din Țara Oașului prin Programul de încurajare a investițiilor în zona montană

La sediul Primăriei Negrești-Oaș a avut loc joi prima întâlnire dintre potențialii beneficiari – privați – din zona montană Oaș cu reprezentanții Agenției Naționale a Zonei Montane din România, ocazie cu care au fost prezentate facilitățile acordate de Guvern prin programele specifice.

În cadrul întâlnirii au avut loc discuții legate de noutățile aduse de Legea Muntelui nr. 197/2018, de modul de dobândire a dreptului de utilizare a mențiunii de calitate facultativă „produs montan”, respectiv de stadiul actual al Programului de încurajare a investițiilor în zona montană, și anume:
✔️ înființarea centrelor de colectare/procesare lapte în zona montană;
✔️ înființarea centrelor de sacrificare a animalelor și prelucrare a cărnii;
✔️ înființarea stânelor montane, a centrelor de colectare, spălare și prelucrare primară a lânii;
✔️ înființarea centrelor de colectare și prelucrare primară a ciupercilor și fructelor de pădure și a plantelor medicinale).

Persoanele interesate sunt invitate să acceseze site-ul azm.gov.ro unde sunt prezentate toate condițiile de accesare a programelor de investiții.

O veste bună este că în viitorul apropiat se va deschide la Negrești-Oaș un oficiu al Agenției Naționale a Zonei Montane având în vedere ca orașul Negrești-Oaș este centrul microregiunii Țara Oașului.

Sari la conținut