Urmăreşte-ne pe Facebook!

Negreşti-Oaş LIVE

Prezentare Centrul Multicultural

Programul de investiții publice 2014 – 2016

brosura pag 1

Regulament privind autorizarea activităților comerciale

echipa- afaceri

Locuri de muncă vacante

Harta digitală

Certificare ISO

logo centrul de afaceri negresti oas

Vremea

Locuri de muncă

Finanțare nerambursabilă de la bugetul local


Ziua Eroilor a fost sărbătorită la Negrești-Oaș. Omagiu eroilor români cunoscuţi şi necunoscuţi

June 6, 2019 @ 18:57

De Ziua Înălțării Domnului și Ziua Eroilor, la Negrești-Oaș am adus azi un omagiu eroilor români cunoscuţi şi necunoscuţi, căzuţi în luptă de-a lungul veacurilor pentru credinţă, libertate, dreptate, pentru apărarea şi reîntregirea neamului. Am cinstit memoria tuturor celor care şi-au închinat viaţa, prin jertfă, Patriei şi Naţiunii române: eroilor şi martirilor din închisorile comuniste, celor căzuţi ca membri ai rezistenţei armate anticomuniste, din Revoluţia din decembrie 1989, sau militarilor români căzuţi în teatre de operaţii, în misiunile internaţionale asumate de România.

Manifestările au început la ora 12.30 la Obeliscul Eroilor din Negrești-Oaș cu intonarea imnului naţional al României, după care a fost oficiat ceremonialul religios cu participarea protopopilor de Țara Oașului, Marcel Malanca și Iacob Feier, însoțiți de un sobor de preoți. A urmat apoi ceremonialul de depuneri de coroane și jerbe.

Despre însemnătatea acestei zile a vorbit Anca Volsik, directorul Casei Orășenești de Cultură, care a făcut apel la memorie și la respectarea eroilor români din toate timpurile.

Evenimentul s-a încheiat printr-un scurt program artistic susținut de elevii Gigi Finta – Liceul Teoretic și Jessica Mărcuș – Liceul Tehnologic Ioniță G. Andron și de interpreta Maria Tripon.

La manifestări au participat edili locali, şefii de servicii din primărie, preoţi, reprezentanţi ai instituţiilor de cultură şi învăţământ din Negreşti-Oaş, reprezentanți ai structurilor MAI, elevi, profesori și locuitori ai Negreștiului.

Glorie eternă eroilor neamului românesc!

Comments are closed.