Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Liceul Teoretic a fost renovat din temelii. Recepția finală a celei mai frumoase școli din județ

Modernizat din temelii, Liceul Teoretic și-a redeschis azi porțile pentru elevi. ”Sunt mândră că dovedim că îndeplinim nu doar o promisiune pe care am făcut-o tinerei generații, ci și o necesitate: aceea ca elevii din orașul Negrești-Oaș să aibă posibilitatea de a studia într-un mediu propice dezvoltării lor, în condiții decente și sigure, cu dotări și echipamente moderne, în concordanță cu lumea în care trăim. Sper să vă simțiți bine în noua voastră casă, elevi și dascăli, deopotrivă!” – a declarat primarul Aurelia Fedorca.

Printr-o investiție de peste 3,3 milioane de lei, din fonduri europene și de la bugetul local, clădirea Liceului Teoretic a suferit ample intervenții inovatoare atât în exterior cât și în interior, dar am reușit și să dotăm aproape toate sălile de clasă cu mobilier școlar și alte obiecte necesare desfășurării actului educațional.

Liceul Teoretic a dat în ultimii ani elevii de nota zece ai județului, iar acum devine primul Liceu de nota zece din județ în ceea ce privește condițiile pe care le oferă elevilor și dascălilor.

Le mulțumim pe această cale tuturor celor care ni s-au alăturat și și-au adus aportul la finalizarea acestui obiectiv – constructorilor de la SC Wellplast SRL care au pus suflet în fiecare colț pe care l-au modernizat, proiectantului și dirigintelui de șantier, colegilor din primărie și celorlalți specialiști externi. Le mulțumesc tuturor pentru tenacitatea și ambiția în realizarea acestor proiecte. Cu atât mai mult cu cât rezultatul este unul de mare excepție: copiii au șansa de a studia și de a se dezvolta într-un mediu adecvat și sănătos, în cele mai sigure condiții de studiu din toate punctele de vedere.

În urmă cu aproximativ un an finalizam lucrările de modernizare la corpul principal al Școlii Gimnaziale nr. 3 și spuneam că este un etalon pentru cum vor arăta toate unitățile de învățământ din orașul nostru. Azi demonstrăm că ne ținem de promisiune. Dar nu ne oprim aici! Printr-un nou proiect în valoare de 1 milion de euro din fonduri europene, aflat în faza de evaluare, ne dorim să digitalizăm complet și să dotăm cu tehnică de ultimă generație toate instituțiile de învățământ din oraș.

Pe partea de infrastructură, în foarte scurt timp, până la sfârșitul anului, finalizăm lucrările de modernizare la cele 4 corpuri de la Liceul Ioniță G. Andron, la Grădinița cu program prelungit nr. 7, dar și Sala de Sport de la Școala Gimnazială nr. 3. Se lucrează intens și la Școala Gimnazială nr. 1 – corpul principal, unde lucrările vor fi finalizate anul viitor. De asemenea, sunt bucuroasă să vă dau vestea că, în curând, prima creșă din oraș va putea primi copilașii în cele mai moderne condiții, o investiție pe care am realizat-o de la zero și care vine să umple un gol imens pe care îl aveam.

Sari la conținut