Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Modernizarea Grădiniței nr. 7 – Grădinița Licurici – VIDEO

Copilașii noștri merg cu drag la grădiniță, pentru că Grădinița Cu Program Prelungit Nr.7 a fost modernizată la cele mai înalte standarde, un loc în care vor avea parte de tot confortul posibil și, mai presus de orice, de siguranță. „Grădinița Licurici”, așa cum se numește acum, oferă acum condiţiile prielnice pentru a da pe viitor ceea ce avem nevoie: oameni înţelepţi și educați.

Cu recepția acestui obiectiv atât de important, mai facem un pas mare pentru modernizarea instituțiilor de învățământ din Negrești-Oaș, proces pe care l-am început împreună de câțiva ani

𝐷𝑒𝑧𝑣𝑜𝑙𝑡𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑜𝑟𝑎𝑠̦𝑢𝑙𝑢𝑖 𝑛𝑜𝑠𝑡𝑟𝑢 𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑜 𝑚𝑢𝑛𝑐𝑎̆ 𝑐𝑜𝑛𝑡𝑖𝑛𝑢𝑎̆, 𝑝𝑒 𝑑𝑖𝑓𝑒𝑟𝑖𝑡𝑒 𝑐𝑜𝑚𝑝𝑜𝑛𝑒𝑛𝑡𝑒, 𝑑𝑎𝑟 𝑢𝑛𝑢𝑙 𝑑𝑖𝑛𝑡𝑟𝑒 𝑜𝑏𝑖𝑒𝑐𝑡𝑖𝑣𝑒𝑙𝑒 𝑚𝑒𝑙𝑒 𝑐𝑎 𝑝𝑟𝑖𝑚𝑎𝑟 𝑎 𝑓𝑜𝑠𝑡 𝑠̦𝑖 𝑒𝑠𝑡𝑒 – 𝑒𝑑𝑢𝑐𝑎𝑡̦𝑖𝑎 𝑐𝑎 𝑝𝑟𝑖𝑜𝑟𝑖𝑡𝑎𝑡𝑒 -, 𝑎𝑠𝑡𝑓𝑒𝑙 𝑎𝑚 𝑚𝑢𝑛𝑐𝑖𝑡 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑐𝑎 𝑛𝑒𝑔𝑟𝑒𝑠̦𝑡𝑒𝑛𝑖𝑖 𝑠𝑎̆ 𝑎𝑖𝑏𝑎̆ 𝑖𝑛𝑠𝑡𝑖𝑡𝑢𝑡̦𝑖𝑖 𝑑𝑒 𝑖̂𝑛𝑣𝑎̆𝑡̦𝑎̆𝑚𝑎̂𝑛𝑡 𝑚𝑜𝑑𝑒𝑟𝑛𝑒, 𝑐𝑢 𝑑𝑜𝑡𝑎̆𝑟𝑖 𝑎𝑑𝑎𝑝𝑡𝑎𝑡𝑒 𝑛𝑒𝑣𝑜𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑒𝑙𝑒𝑣𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑠̦𝑖 𝑠𝑖𝑔𝑢𝑟𝑒 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑐𝑜𝑝𝑖𝑖𝑖 𝑛𝑜𝑠𝑡𝑟𝑖 𝑠̦𝑖 𝑝𝑒𝑟𝑠𝑜𝑛𝑎𝑙 𝑒𝑑𝑢𝑐𝑎𝑡𝑖𝑣𝑒 𝑏𝑖𝑛𝑒 𝑝𝑟𝑒𝑔𝑎̆𝑡𝑖𝑡, 𝑠𝑎̆ 𝑎𝑠𝑖𝑔𝑢𝑟𝑎̆𝑚 𝑜 𝑑𝑒𝑧𝑣𝑜𝑙𝑡𝑎𝑟𝑒 𝑎𝑟𝑚𝑜𝑛𝑖𝑜𝑎𝑠𝑎̆ 𝑣𝑖𝑖𝑡𝑜𝑟𝑢𝑙𝑢𝑖 𝑛𝑜𝑠𝑡𝑟𝑢, 𝑐𝑜𝑝𝑖𝑖𝑖.

𝑃𝑟𝑒𝑜𝑐𝑢𝑝𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑛𝑜𝑠𝑡𝑟𝑎̆ 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑒𝑑𝑢𝑐𝑎𝑡̦𝑖𝑎 𝑐𝑜𝑝𝑖𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑎 𝑝𝑜𝑟𝑛𝑖𝑡 – 𝑑𝑒 𝑙𝑎 𝑐𝑟𝑒𝑠̦𝑎̆, 𝑙𝑎 𝑔𝑟𝑎̆𝑑𝑖𝑛𝑖𝑡̦𝑎̆ 𝑠̦𝑖 𝑝𝑎̂𝑛𝑎̆ 𝑙𝑎 𝑙𝑖𝑐𝑒𝑢, 𝑖𝑛𝑣𝑒𝑠𝑡𝑖𝑛𝑑 𝑖̂𝑛 𝑒𝑑𝑢𝑐𝑎𝑡̦𝑖𝑎, 𝑠𝑖𝑔𝑢𝑟𝑎𝑛𝑡̦𝑎 𝑠̦𝑖 𝑣𝑖𝑖𝑡𝑜𝑟𝑢𝑙 𝑐𝑜𝑝𝑖𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑛𝑜𝑠𝑡𝑟𝑖: 𝑎𝑚 𝑚𝑜𝑑𝑒𝑟𝑛𝑖𝑧𝑎𝑡 𝑠̦𝑖 𝑑𝑜𝑡𝑎𝑡 𝑆̦𝑐𝑜𝑎𝑙𝑎 𝐺𝑖𝑚𝑛𝑎𝑧𝑖𝑎𝑙𝑎̆ 𝑁𝑟.3, 𝐿𝑖𝑐𝑒𝑢𝑙 𝑇𝑒ℎ𝑛𝑜𝑙𝑜𝑔𝑖𝑐 „𝐼𝑜𝑛𝑖𝑡̦𝑎̆ 𝐺. 𝐴𝑛𝑑𝑟𝑜𝑛”, 𝐿𝑖𝑐𝑒𝑢𝑙 𝑇𝑒𝑜𝑟𝑒𝑡𝑖𝑐, 𝐺𝑟𝑎̆𝑑𝑖𝑛𝑖𝑡̦𝑎 𝑐𝑢 𝑃𝑟𝑜𝑔𝑟𝑎𝑚 𝑁𝑜𝑟𝑚𝑎𝑙 𝑁𝑟.2, 𝐺𝑟𝑎̆𝑑𝑖𝑛𝑖𝑡̦𝑎 𝑐𝑢 𝑃𝑟𝑜𝑔𝑟𝑎𝑚 𝑃𝑟𝑒𝑙𝑢𝑛𝑔𝑖𝑡 𝑑𝑖𝑛 𝐶𝑎𝑟𝑡𝑖𝑒𝑟𝑢𝑙 𝐷𝑒𝑐𝑒𝑏𝑎𝑙, 𝑎𝑚 𝑐𝑜𝑛𝑠𝑡𝑟𝑢𝑖𝑡 𝑜 𝐶𝑟𝑒𝑠̦𝑎̆ 𝑚𝑜𝑑𝑒𝑟𝑛𝑎̆ – „𝐶𝑎𝑠𝑡𝑒𝑙𝑢𝑙 𝑃𝑖𝑡𝑖𝑐𝑖𝑙𝑜𝑟”, 𝑝𝑟𝑖𝑚𝑎 𝑐𝑟𝑒𝑠̦𝑎̆ 𝑑𝑖𝑛 𝑜𝑟𝑎𝑠̦ 𝑑𝑢𝑝𝑎̆ 30 𝑑𝑒 𝑎𝑛𝑖, 𝑐𝑜𝑛𝑡𝑖𝑛𝑢𝑎̆𝑚 𝑠̦𝑖 𝑡𝑒𝑟𝑚𝑖𝑛𝑎̆𝑚 𝑆̦𝑐𝑜𝑎𝑙𝑎 𝐺𝑖𝑚𝑛𝑎𝑧𝑖𝑎𝑙𝑎̆ 𝑁𝑟.1 𝑠̦𝑖 𝐺𝑟𝑎̆𝑑𝑖𝑛𝑖𝑡̦𝑎 𝑐𝑢 𝑃𝑟𝑜𝑔𝑟𝑎𝑚 𝑃𝑟𝑒𝑙𝑢𝑛𝑔𝑖𝑡 𝑁𝑟.1.

Este rezultatul unui efort comun, care s-a concretizat în 2 proiecte în valoare totală de 3,6 milioane de lei. Din fonduri europene am realizat lucrările de eficientizare energetică, precum izolarea fațadei, schimbarea întregului sistem de încălzire și înlocuirea acestuia cu unul mai prietenos cu mediul, pe biomasă. A fost schimbat sistemul de iluminat, au fost reparate acoperișul și trotuarele și realizate lucrări de recompartimentare interioară.

Printr-un alt proiect, din resurse de la bugetul local, am dotat grădinița cu mobilier modern, iar bucătăria cu echipamente profesionale. De asemenea, am instalat un sistem de control acces și alarmă pentru siguranța copiilor, am amenajat spații de joacă interioare și exterioare pentru ca cei mici să poată să se dezvolte armonios.

După cum puteți vedea, a rezultat o grădiniță modernă de care sunt foarte mândră. Nu cred că sunt multe grădinițe ca și aceasta în zonă, iar acest lucru se datorează implicării și dăruirii întregii echipe care a contribuit la realizarea acestui obiectiv„, a declarat primarul Aurelia Fedorca.

Sari la conținut