Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Negreștenii, pe podium la Gala Voluntarii anului 2013

gala voluntarilor (32)Luni, la Filarmonica „Dinu lipatti” din Satu Mare s-a desfășurat a șaptea ediție a Galei Voluntarilor SNAC. Au fost acordate premii pentru cele mai active grupuri de voluntari, cel mai eficient coordonator al acestor grupuri, precum și pentru voluntarul anului 2013. În cadrul acestei gale s-a făcut remarcat grupul voluntarilor din Negrești Oaș, elevi care au fost nominalizați și laureați la toate categoriile.

„Este foarte important să cooptăm noi voluntari însă este esențial să-i determinăm pe acești copii să-și continue activitatea de voluntariat pe tot parcursul vieții. Noi ne putem mândri cu faptul că voluntarii formați de noi la Școala Gimnazială Numărul 3 din Negrești Oaș, au continuat această activitate și după absolvire, majoritatea înscriindu-se la activitățile de voluntariat din liceele la care au fost admiși”, a declarat profesoara Mariana Achim, câștigătoarea premiului de „Coordonatorul anului 2013, la categoria rezervată școlilor gimnaziale.

Părinții, conducerile școlilor și autoritățile locale sunt esențiale în activitatea de voluntariat a elevilor.

„Acești copii, spune Mariana Achim, au doar satisfacții spirituale. Aceasta nu înseamnă că voluntariatul este o activitate lipsită de costuri. Aceste cheltuieli au fost acoperite în special de părinții acestor copii. Totodată, noi în Negrești Oaș, ne-am bucurat de sprijinul necondiționat al primarului Aurelia Fedorca. Copiii contribuie și ei cu puținul pe care îl au, eu și rudele mele de asemenea. Totul însă este răsplătit de zâmbetele și mulțumirea celor ajutați”.

Câștigători la categoria „Grupuri de voluntari”, au fost cei de la Școala Gimnazială numărul 3 din Negrești Oaș (pentru clasele primare și gimnaziale) și cei de la Liceul Teoretic Carei (pentru clasele IX-XII). Mariana Achim și Angela Gabor (Liceul Teoretic Carei) au fost desemnate „Coordonarii anului”, iar Kinga Szabo (Școala Gimnazială numărul 10 din Satu Mare) și Delia Teodora Mihoc (Colegiul Național Mihai Eminescu) au fost laureați la categoria „Voluntarul anului”.

Sari la conținut