Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Orașul Negrești-Oaș a primit de la Guvern peste 10 milioane lei pentru finalizarea stațiunii Luna Șes și modernizarea a 10 străzi

Consiliul-Local-Negresti-OasConsiliul Local Negrești-Oaș a aprobat, în ultima ședință, rectificarea bugetului local, după ce orașul a primit de la Guvern peste 10 milioane de lei pentru continuarea lucrărilor la stațiunea Luna Șes, modernizarea unui număr de 10 străzi și întocmirea documentațiilor pentru alte 7, dar și pentru modernizarea Corpului C al Primăriei. De asemenea, au fost alocate fonduri pentru organizarea spectacolului de Moș Nicolae, a Festivalului de Datini, ediția XVII, și pentru iluminatul ornamental de sărbători.

Astfel, în ultima ședință, Consiliul Local a aprobat rectificarea bugetului cu suma de 6.747.000 lei pentru continuarea lucrărilor la pârtia de schi de la Stațiunea Luna Șes.

La capitolul străzi, bugetul a fost rectificat cu suma de 3.218.000 lei, din fonduri guvernamentale, fondurile fiind alocate astfel: 3.000.000 lei pentru începerea lucrărilor pentru modernizarea străzilor Crizantemelor, Salcâmilor, Moților (tronson str. Turului – str. Salcâmilor și tronson str. Ion Creangă – str. Turului), Mihai Viteazul, DC 11 – Turului ( tronson str. Victoriei – str. Dumbrava), Primăverii, Viitorului, Pieții, Arenei și 1 Iunie ( tronson str. Moților – str. Plopilor și prelungire str. 1 Iunie – str. Pădurii). Modernizarea acestor străzi a fost deja licitată, aflându-se în execuție.

De asemenea, 218.000 lei au fost alocați pentru plata proiectelor realizate pentru modernizarea străzilor Livezilor (tronson Valea Cerbului – capăt), Tudor Vladimirescu 2 (tronson Victoriei – Borcutului – Gozureni), Borcutului 1 (tronson Tudor Vladimirescu – Luna), Pădurii, Vâltori (tronson Vrăticel – Grajduri), Popești 1 (tronson Valea Cerbului – Zorilor) și Cartier Tur ( strada Morii și Șoferilor). Lucrările pe aceste străzi se află în faza de achiziție publică.

Pe de altă parte, 100.000 de lei, tot din fonduri guvernamentale, au fost alocate pentru modernizarea Corpului C al Primăriei (corpul în care funcționează Serviciul de Impozite și Taxe Locale și Evidența Populației), după ce pentru acest obiectiv au mai fost alocați în această toamnă 100.000 de lei.

În buget au mai fost cuprinși 6.000 lei pentru studii geotehnice pentru Casa de Cultură și pentru Baza Sportivă, obiective care vor fi finanțate din fonduri guvernamentale.

”Această rectificare bugetară reprezintă o gură de oxigen uriașă pentru orașul Negrești-Oaș și confirmarea că Guvernul se ține de cuvânt și ne-a alocat o parte importantă din fondurile promise. Modernizarea străzilor și finalizarea stațiunii Luna Șes sunt priorități stringente, care, iată, devin realitate prin alocarea acestor fonduri”, a declarat primarul Aurelia Fedorca.

Spectacol de Moș Nicolae și Festivalul Datinilor, ediția XVII
Bugetul Casei de Cultură a fost rectificat cu suma de 49.000 de lei, sumă necesară pentru organizarea Festivalului de Datini și Obiceiuri de Iarnă, ediția a XVII-a.

De asemenea, pentru iluminatul ornamental de sărbători au fost alocați 100.000 lei, pentru cadouri de Moș Nicolae și Moș Crăciun și pentru spectacolul de Moș Nicolae – 50.000 lei, pentru focul de artificii de Revelion – 15.000 lei.

Primarul Aurelia Fedorca a precizat că sumele alocate pentru aceste evenimente sunt la nivelul anului trecut și că nu s-au alocat fonduri pentru organizarea unui eveniment mai amplu de Ziua Națională pentru a se putea oferi copiilor un spectacol frumos de Moș Nicolae și un oraș frumos iluminat.

”Consider că avem obligația de a continua un eveniment tradițional precum Festivalul de Datini, iar negreștenii au dreptul să se bucure de atmosfera sărbătorilor de iarnă, copiii noștri au dreptul să se bucure de venirea Moșului și, așa cum se întâmplă în toate orașele, avem dreptul să ne bucurăm împreună, în stradă, și să admirăm un foc de artificii de Revelion”, a declarat primarul Aurelia Fedorca.

Bani pentru plata salariilor
Totodătă, Consiliul Local a aprobat rectificarea sumelor alocate pentru plata salariilor angajaților deoarece la începutul anului nu au fost cuprinse în buget toate sumele necesare pentru plata salariilor până la sfârșitul anului. Cea mai mare sumă a fost alocată pentru plata salariilor asistenților personali ai persoanelor cu handicap – 110.000 lei. Pentru plata salariilor angajaților Primăriei au fost alocați– 45.000 lei, Poliția Locală – 14.000 lei, Biblioteca – 4.000 lei, Gospodărire Comunală – 4.000 lei. La Evidența Populației, bugetul a fost rectificat în scădere cu 13.000 lei.

Totodată, bugetul a fost rectificat cu 55.000 lei pentru plata dobânzii la creditul contractat în anul 2006.

Nu în ultimul rând, 5.000 de lei au fost alocați pentru cabinetele medicale din incinta școlilor, sumă solicitată prin referat de medicul școlar, pentru achiziția de medicamente necesare până la sfârșitul anului.

raport rectificare

raport rectificare2

Sari la conținut