Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Primarul Aurelia Fedorca a semnat contractul de execuție a lucrărilor pentru modernizarea Liceului Teoretic

Acum mai mult decât oricând, investițiile în Educație și condițiile în care ne educăm copiii sunt prioritare. Pe acest segment avem în derulare în orașul Negrești-Oaș 9 proiecte din fonduri europene și guvernamentale, în valoare de 6,168 milioane euro, care vizează modernizarea completă a grădinițelor, școlilor și liceelor noastre astfel încât copiii și dascălii să meargă în siguranță și cu drag la școală.

Ieri am mai făcut un pas mare. Primarul Aurelia Fedorca a semnat contractul de lucrări pentru proiectul „Creșterea eficienței energetice a Liceului Teoretic – Corp A”, finanțat din fonduri europene prin REGIO 2014-2020. Valoarea proiectului este de aproximativ 3,38 milioane lei.

În cadrul proiectului va fi modernizat Corpul A al Liceului, printre lucrările ce vor fi realizate numărându-se reabilitarea termică a anvelopei, izolarea termică a fațadei – parte opacă și parte vitrată, înlocuirea sistemului de încălzire și apă caldă cu unul performant – centrală pe biomasă, reabilitarea instalației de iluminat prin înlocuirea cu corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată și durată mare de viață, finisaje și recompartimentare interioară, dar și placarea fațadei cu panouri tip alucobond. Lucrările vor începe în următoarele zile.

Proiecte derulate și în curs de derulare pentru Educație:
📍 Am finalizat extinderea și modernizarea Școlii Gimnaziale nr. 3, Corp principal și am început proiectul pentru modernizarea Sălii de Sport;
📍 Am finalizat construirea și dotarea noii Grădinițe din Cartierul Decebal, pe locul clădirii aflate în paragină;
📍 Am modernizat Grădinița nr.2 de pe strada Vasile Lucaciu;
📍 Continuăm Construirea unei creșe pentru 60 de copii până la 3 ani, pe locul fostei școli nr.2, din Popăscu;
📍Am început lucrările de modernizare la Liceul Ioniță G. Andron – toate cele 4 corpuri;
📍Vom începe în curând modernizarea Grădiniței cu program prelungit nr. 7 – vom semna zilele viitoare contractul de lucrări;
📍 Modernizarea Școlii Gimnaziale nr.1 – urmează să demarăm procedurile de licitație în perioada următoare;

”Știu că în următorul an, până când lucrările vor fi finalizate, urmează perioade de disconfort pentru dascăli, pentru elevi și copii, dar ne vom organiza în așa fel încât activitatea didactică să nu fie perturbată. În final vom putea fi toți mulțumiți și mândri că avem școli moderne în care copiii noștri vor putea învăța în cele mai bune condiții, iar dascălii își vor putea desfășura activitatea, cu respect, în școli primitoare”, a declarat primarul Aurelia Fedorca.

Sari la conținut