Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Lucrări avansate la construirea celor 4 noi poduri din orașul Negrești-Oaș

Continuăm lucrările la cele 4 noi poduri pe care le construim în oraș, peste râurile Tur și Talna. Primarul Aurelia Fedorca a efectuat vizite în teren la cele trei poduri la care lucrările sunt avansate – Pod Talna, Pod Livezilor și Pod Florilor pentru a verifica stadiul investiției și a discuta eventualele probleme apărute.
 
Investițiile sunt realizate în cadrul unui proiect finanțat prin PNDL și de la bugetul local, în valoare de 4 milioane de lei, termenul de finalizare fiind aprilie 2021.
 
Pod Talna
Podul se construiește peste râul Talna și face legătura între străzile Talna și Luna, fiind amplasat vis-a-vis de biserica Sfânta Paraschiva. Lucrările sunt avansate, s-au finalizat lucrările la culeile podului, s-au montat grinzile prefabricate, în prezent lucrându-se la armătura pentru placa de suprabetonare. De asemenea, sunt într-un stadiu avansat și lucrările care privesc zidurile de sprijin și parcarea.
 
Podul va avea lungimea de 14,8 m, lumina de 8,9 m, iar lățimea suprastructurii de 9,5 m, în care este prevăzut un carosabil cu lățimea de 6 m și două trotuare de 1,5 m. Se va amenaja o parcare vis-a-vis de biserica de lemn de pe strada Luna, aflată în imediata apropiere a podului proiectat. Parcarea amenajată va dispune de un număr de 29 de locuri.
 
Pod Livezilor 
Podul se construiește peste râul Tur și face legătura dintre străzile Livezilor și Vâltori, în zona numită ”la Pălincie”. Aici s-a demolat podul de lemn existent și se lucrează la partea de infrastructură, la culeile podului, în prezent fiind finalizată una dintre culei.
 
Podul va avea lungimea de 14,8 m, lumina de 8,9 m, iar lățimea suprastructurii de 9,5 m, în care este prevăzut un carosabil cu lățimea de 6 m și două trotuare de 1,5 m. Scurgerea apelor de pe cale se va realiza prin casiuri dispuse la capetele podului (amonte și aval mal stâng). Totodată, s-a prevăzut realizarea unei scări de acces în albie (aval mal stâng).
 
Pod Florilor în Cartierul Tur, peste râul Tur
 
Se lucrează la partea de infrastructură, au fost finalizate ambele culei.
 
Podul va avea lungimea de 16,8 m, lumina 10,9 m, iar lățimea suprastructurii de 9,5 m, în care este prevăzut un carosabil cu lățimea de 6 m (o bandă de circulație) și două trotuare de 1,5 m.
 
Pod Arinului
Podul se va construi peste râul Tur și face legătura între străzile Mesteacănului și DC 11.
 
Podul va avea lungimea de 15,76 m, lumina 8,42 m, iar lățimea suprastructurii de 6,95 m, în care este prevăzut un carosabil cu lățimea de 5 m (o bandă de circulație) și un trotuar de 1,00 m. Scurgerea apelor de pe cale se va realiza prin casiuri dispuse la capetele podului (aval mal stâng). Totodată, s-a prevăzut realizarea unei scări de acces în albie (aval mal drept). Și la acest pod lucrările vor începe în perioada următoare.
 
Noile poduri vor oferi o alternativă mai rapidă, vor decongestiona traficul din oraș și vor îmbunătăți calitatea vieții negreștenilor în general.
 

Prezentarea proiectului

Prezentarea proiectului în format PDF

Sari la conținut