Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Continuă lucrările de modernizare pe străzile Mihai Eminescu și Tudor Vladimirescu

Continuăm lucrările de modernizare pe străzile din oraș. Primarul Aurelia Fedorca a verificat marți stadiul lucrărilor pe străzile Mihai Eminescu și Tudor Vladimirescu, două investiții extrem de importante, așteptate de mult timp atât de negreștenii care locuiesc pe aceste străzi, cât și de cei care le tranzitează zi de zi.

Pe strada Mihai Eminescu, lucrările sunt în graficul contractului. Constructorul a finalizat partea de infrastructură subterană, respectiv rețelele de apă – canalizare și rețeaua pluvială pe ambele părți ale străzii, iar acum se lucrează la partea supraterană: carosabil, terasament și trotuare. Investiția este finanțată prin PNDL și de la bugetul local, valoarea acesteia fiind de 2,743 milioane lei, iar termenul de finalizare luna septembrie 2020. Proiectul presupune refacerea rețelor de apă și canalizare menajeră, realizarea de branșamente noi la rețeaua de apă, rețea de apă pluvială, sistem rutier cu parte carosabilă de 7 metri, trotuare amenajate cu pavaje pe ambele părți și piste de bicicliști. Modernizarea străzii Mihai Eminescu face parte dintr-o viziune mai amplă care privește și modernizarea centrului orașului, printr-un alt proiect din fonduri europene, și construirea de trotuare și piste de biciclete pe strada Ion Creangă și Victoriei.

Pe strada Tudor Vladimirescu (tronson str.Victoriei-str. Borcutului ), lucrările au început de curând cu modernizarea rețelei de apă. Investiția este finanțată prin PNDL și de la bugetul local, valoarea acesteia fiind de 2,957 milioane de lei, iar termenul de finalizare octombrie 2020. Proiectul presupune modernizarea sistemului rutier care va avea o lățime de 6 m, refacarea rețelei de apă și rețea pluvială pe ambele părți ale străzii, branșamente noi de apă, trotuare și piste de bicicliști.

Știm că lucrările creează disconfort pentru negreștenii care domiciliază pe aceste străzi, dar le cerem scuze și răbdare câteva luni până când vom avea rezultatul final mult așteptat.

Sari la conținut