Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Sala de Sport a Școlii Gimnaziale nr. 3 va intra în modernizare

Consiliul Local Negrești-Oaș a aprobat în ședința de vineri, 27 septembrie 2019, hotărârea privind actualizarea indicatorilor tehnico-economici, fază Proiect tehnic și Detalii de execuție, pentru obiectivul de investiții ”Creșterea eficienței energetice a Școlii Gimnaziale nr. 3 – Sala de Sport din Negrești-Oaș”. Astfel, se face încă un pas important pentru modernizarea instituțiilor de învățământ din oraș.

Proiectul este finanțat din fonduri europene prin Programul Operațional Regional 2014-2020 și de la bugetul local și are o valoare de 1.419.448,19 lei. Printr-un alt proiect finanțat tot din fonduri europene prin POR și de la bugetul local, în valoare de 1.052.622,05 lei, va fi modernizată și dotată sala de sport.

Modernizarea și extinderea corpului principal, aproape de finalizare

Proiectele vin să completeze investiția privind modernizarea și extinderea clădirii principale a Școlii nr. 3, care va fi finalizată în următoarea lună.

”Am inspectat azi stadiul lucrărilor și pot să spun că, peste o lună, copii și dascălii de la această instituție de învățământ se vor bucura de o școală cu adevărat modernă, cu toate dotările necesare. Investiția în curs de finalizare este realizată în cadrul unui proiect în valoare de 1.178.000 euro, finanțat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală ( PNDL 1) gestionat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și de la bugetul local al orașului Negrești Oaș.

Îmi doresc ca până în toamna anului viitor să finalizăm și modernizarea Sălii de sport, iar în paralel să demarăm investiții similare la toate instituțiile de învățământ din oraș, pentru care am obținut finanțare din fonduri europene. Având în vedere că o mare parte dintre aceste proiecte au fost scoase la licitație pe SICAP – platforma publică de achiziții publice, îi rog pe constructori să urmărească platforma și să participe la licitații pentru a putea începe cât mai curând lucrările. Este păcat să avem proiectele și fondurile disponibile, dar să nu putem realiza cât de repede ne dorim toți modernizarea instituțiilor de învățământ!”, a declarat primarul Aurelia Fedorca.

PREZENTARE PROIECT MODERNIZARE SALA DE SPORT SCOALA NR. 3

Investiții similare în toate instituțiile de învățământ din oraș

În următoarea perioadă, în orașul Negrești-Oaș vor fi implementate în total nouă proiecte care vizează modernizarea instituțiilor de învățământ, cu o valoare totală de 6,168 milioane de euro. Astfel, vor fi realizate lucrări complexe privind creșterea eficienței energetice, inclusiv anveloparea fațadelor, la Școala Gimnazială Nr. 3 – Sala Sport, Grădinița cu Program Prelungit nr. 7, Școala Gimnazială Nr. 1, Liceul Teoretic – Corp A și Liceul Tehnologic I. G. Andron – Corp Principal, Corp A, Corp B, Atelier alimentație publică.

Lucrări similare precum cele de la Școala nr. 3 vor fi derulate și la Școala Gimnaziala nr.1, unde corpul de clădire C2 ( sala de sport ) va fi extins prin supraetajarea cu un nivel, acesta urmând să fie reabilitat și modernizat integral. Totodată, în Corpul C1 ( vechea clădire ) vor fi realizate lucrări de renovare și dotări noi.

Sari la conținut