Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Școala nr. 3 a devenit una dintre cele mai moderne instituții de învățământ din județ

Scoala Gimnaziala nr. 3 Negresti Oas

Școala Gimnazială nr. 3 din Negrești-Oaș este de astăzi una dintre cele mai moderne instituții de învățământ din județul Satu Mare, după ce a fost extinsă, reabilitată și dotată în cadrul unui proiect în valoare de peste 5,4 milioane de lei, finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală, gestionat de Ministerul Dezvoltării Regionale, și de la bugetul local.

Inaugurarea obiectivului a avut loc în prezența primarului Aurelia Fedorca și a viceprimarului Constantin Fanea, a inspectorului general al Inspectoratului Școlar Județean Călin Durla, a consilierilor locali, a dascălilor și a elevilor. De asemenea, Școala a fost sfințită de părintele protopop Marcel Malanca și părinți slujitori din oraș.

”Au fost multe probleme și dificultăți pe care le-am trăit împreună cu echipa din primărie, de la obținerea fondurilor, la cele de implementare a investiției, la disconfortul creat prin relocarea elevilor și dascălilor, la supărarea părinților. Dar efortul a meritat! De astăzi, Școala Gimnazială nr. 3 este un etalon pentru cum vor arăta în următoarea perioadă toate școlile din orașul nostru. Nu cred că greșesc când spun că Școala nr. 3 este acum este cea mai modernă din județul Satu Mare, având în vedere dotările și arhitectura aleasă”, a declarat primarul Aurelia Fedorca.

De anul viitor, printr-un proiect din fonduri europene și de la bugetul local în valoare de 1,4 milioane de lei, copiii se vor putea bucura și vor putea folosi și sala de sport, care va intra în curând într-un amplu proces de modernizare.

 

Primarul Aurelia Fedorca a reamintit că, pe lângă investițiile în infrastructură, apă, canal, modernizări de drumuri, cel mai important obiectiv pe care l-a stabilit pentru acest mandat este modernizarea instituțiilor de învățământ în vederea îmbunătățirii calității actului educațional.

Astfel, echipa din Primărie a conceput un amplu program de construire, reabilitare, modernizare și extindere a unităților noastre de învățământ, precum și dotarea acestora. O parte dintre obiectivele de investiții le-am finalizat sau sunt în construcție:

📌Construirea și dotarea unei grădinițe în Cartierul Decebal, după demolarea unui bloc abandonat – FINALIZATĂ
📌Extindere și modernizare Școala nr. 3, Corp principal – FINALIZATĂ
📌Modernizarea Grădiniței nr.2 de pe strada Vasile Lucaciu – FINALIZATĂ, urmează să realizăm recepția zilele viitoare
📌Construirea unei creșe pentru copiii până la 3 ani, pe amplasamentul vechii școli nr.2, din Popăscu – în EXECUȚIE

Pe de altă parte, lucrăm intens la mai multe proiecte pentru care am obținut deja finanțarea, iar pentru o parte licitațiile au fost deja lansate:
📌Liceul Tehnologic Ioniță G. Andron – toate cele 4 corpuri – în licitație
📌 Liceul Teoretic Negrești–Oaș – în licitație
📌Școala Gimnazială nr.1 – în licitație
📌Grădinița cu program prelungit nr.7 – Vrăticel – în licitație
📌Construirea a două săli de sport – una în procedură de licitație, alta în pregătirea procedurii

Valoarea investițiilor este de aproximativ 10 milioane de euro, din care 6,2 milioane din fonduri europene, iar restul din fonduri guvernamentale și de la bugetul local. Sunt toate proiecte complexe, pentru care întreaga echipă din Primărie și Consiliul Local a lucrat mult.

 

Sari la conținut