Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

’’Traiul oşenilor de altă dată’’. Tradiții reînviate de educatoarele din Țara Oașului la Muzeul în Aer Liber – GALERIE FOTO

Copiii de la grădinițele din orașul Negrești-Oaș și din Țara oașului, coordonați de inimoasele lor educatoare, ne-au surprins azi în cadrul evenimentului ’’Traiul oşenilor de altă dată’’ , organizat la Muzeul în Aer Liber al Țării Oașului și parte din proiectului judeţean Satu Mare, Pentru Copii.

Toate educatoarele din Ţara Oaşului au împletit azi, nu doar colaci, ci s-au unit pentru a recrea într-un cadru natural, colorat şi prietenos, adică la Muzeul Satului Oşenesc din Negreşti Oaş fiecare tradiţie importantă din Ţara Oaşului. Toate aceste activităţi pe care le-au reînviat în muzeu doamnele educatoare au avut ca scop familiarizarea copiilor noştri cu tradiţia şi obiceiurile de odinioară, cu modul în care străbunii lor au trăit.

A fost o zi vie, în care copiii au dus acasă cu ei bucăţi de tradiţie, au frământat pâine, au făcut boace, au împletit, au cusut, au dansat, etc, pentru ei a fost o încântare maximă. Evenimentul s-a încheiat cu tradiţionala nuntă oşenescă, danţu’ mirilor, danţu colacilor… şi cel mai important, cu multă bucurie şi zâmbete pe chipurile copiilor.

Și pentru că azi vorbim de preşcolari şi pentru că am umplut curtea muzeului nostru de copii şi cadre didactice, avem onoarea pe această cale de a o felicita pe doamna educatore Maria Ţiproc pentru premiul obţinut la ’’Gala Educatoarelor Sătmărene’’, fiind câştigătoare la categoria „Profesionalism și impact în mediul urban”. Suntem mândri că ne educaţi copii şi vă mulţumim!

Activitatea de azi a fost coordonată de Grădiniţele din oraş împreună cu Grădinițelor din zona Țara Oașului, sub egida Inspectoratului Şcolar Judeţean Satu Mare, în parteneriat cu Muzeul Ţării Oaşului, Centrul Naţional de Informare Turistică Negreşti Oaş şi Primăria şi Consiliul Local Negreşti Oaş.

Felicităm încă o dată implicarea tuturor dascălilor şi le mulţumim pentru munca depusă!

 

Sari la conținut