Urmăreşte-ne pe Facebook!

Negreşti-Oaş LIVE

Prezentare Centrul Multicultural

Buletin Informativ – august 2016

Layout 1

Programul de investiții publice 2014 – 2016

brosura pag 1

Regulament privind autorizarea activităților comerciale

echipa- afaceri

Harta digitală

Certificare ISO

logo centrul de afaceri negresti oas

Vremea


Versus dar împreună. România, UNITĂ ÎN ARTĂ în capitala Țării Oașului – GALERIE FOTO

09/11/2014 @ 3:51 pm

versus dar impreuna 2014- 2 Peste 20 de fotografi profesioniști din toată țara au participat, sâmbătă după-amiaza, la vernisajul celei de-a V-a ediții a expoziției naționale de fotografie care a avut loc la Negrești-Oaș, în prezența a peste 100 de iubitori ai artei fotografice.

Înainte de începerea vernisajului, organizatorii și fotografii prezenți au depus o jerbă de flori la bustul dr. Mihai Pop, cel care a unit, de-a lungul vieții sale, grupul artiștilor negreșteni. În deschiderea evenimentului, directorul Muzeului, Natalia Lazăr, le-a urat bun venit artiștilor fotografi, dar și iubitorilor de fotografie care au venit în număr mare.

În mesajul transmis participanților, primarul Aurelia Fedorca a afirmat că le este recunoscătoare celor trei artiști negreșteni care, prin dăruire și perseverență, au reușit să facă o tradiție din această expoziție. ”Fotografiile acestea vorbesc de la sine despre oamenii acestei țări care azi par, dar eu sper să se termine totul, cu bine, într-o săptămână. Am văzut încă de câteva zile în presa locală, regională și națională articole despre această expoziție și atunci m-am gândit că și eu, ca și contributor la organizarea evenimentului, cât și Remus Țiplea, Romeo Komaromi și Emil Moldovan, suntem niște modești. Spun asta pentru că facem ca azi să se vorbească în toată țara în termeni la superlativ despre Negrești și Țara Oașului, dar când trebuie să ne transmitem noi mesajul despre ceea ce facem aici și ce fac alții pentru noi am impresia că ne reușește mai greu. Nu vă spun întâmplător acest lucru, nici nu vreau să politizez foarte mult, dar trebuie să se știe că nimic din ceea ce reușim să facem nu este întâmplător și nu ni se datorează doar nouă! Suntem privilegiați să avem punți de legătură și de comunicare solide cu Bucureștiul, care au început să dea rezultate. Rezultate care azi se văd peste tot și mă bucur că unii dintre oaspeții noștri au remarcat că DN 19 a fost reabilitat, după atâția ani, și că, față de anii trecuți, s-au făcut schimbări importante. Te simți bine când un străin vine și spune că, uite, se vede că progresăm, dar te doare inima când vezi că mulți dintre cei de aici, de acasă, au uitat despre ceea ce înseamnă recunoștință”, a transmis Aurelia Fedorca.

Artistul fotograf Marius Vasiliu, care a participat și la edițiile anterioare, a mulțumit organizatorilor, arătând că la Negrești-Oaș totul este la superlativ.

Remus Țiplea a mulțumit și el autorităților locale care au susținut organizarea expoziției în toți acești ani, arătând că evenimentul reușește să capete notorietate și să crească în amploare grație acestui sprijin.

La eveniment au participat nume foarte cunoscute şi importante din fotografia românească contemporană. Astfel, au expus Alecsandra Raluca Drăgoi, Anca Cernoschi, Anca Mitroi, Bogdan Boghiţoi, Cristina Venedict, Daniel Bălţat, Emilian Moldovan, Fabian Zoltan, Gabriel T.Bălălescu, George Popescu, Hajdu Tamaş, Komaromi Romeo, Liviu Cocicodar, Marin Moldovan, Marius Vasiliu, Petruţ Călinescu, Remus Ţiplea, Sorin Vidis, Tatiana Volontir, Tadao Shibata, Tibor Laszlo Olah, Vasile Doroloti, Vlad Edtenie. Evenimentul a fost susținut de Primăria și Consiliul Local Negrești-Oaș.

SURSA FOTO: FACEBOOK/ SNOBLESSE OBLIGE

Cea de-a 61-a ediție a tradiționalei serbări câmpenești „Sâmbra Oilor” va avea loc duminică, 7 mai 2017. Primăria și Consiliul Local al orașului Negrești-Oaș și Casa Orășenească de Cultură Negrești-Oaș se află printre organizatori, alături de Prefectura Satu Mare, Consiliul Județean Satu Mare și de Primăria Certeze.

Sâmbra oilor este cea mai reprezentativă sărbătoare pastorală a oșenilor ce… Citeşte

Consiliul Lsedinta CL Negresti Oas aprobare buget 2017ocal al oraşului Negreşti-Oaş a aprobat, în şedinţa ordinară din 28 aprilie 2017, acordarea unui număr de 43 de burse sociale şi 148 de burse de merit pentru elevii din învăţământul preuniversitar de stat din oraș.

Decizia a fost luată la propunerea primarului Aurelia Fedorca, urmând ca elevii care întrunesc criteriile să primească o… Citeşte

Negreștenii vor colecta separat deșeurile, în sistem dual, în două fracții – FRACȚIE UMEDĂ și USCATĂ, din data de 1 mai 2017.  Primăria orașului Negrești-Oaș și operatorul de salubrizare SC Cleanman SRL a demarat o amplă campanie de informare și de conștientizare în rândul populației, sub sloganul ”Un oraș mai curat începe de la tine!”.

 Colectarea selectivă în sistem dual este… Citeşte

Comments are closed.