Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Școala Gimnazială Nr. 3 – modernizată în totalitate din fonduri europene și de la bugetul local

Marcăm un moment important pentru Școala Gimnazială Nr.3, după finalizarea lucrărilor de extindere, reabilitare și modernizare, inclusiv dotări și echipamente, la Corpul B, cunoscut și sub numele de „cocioba”, a curții școlii și a Sălii de Sport. Putem spune cu mândrie că Școala 3 este acum o instituție de învățământ modernă, reabilitată integral, unde elevii beneficiază de un mediu propice învățării, în condiții decente și sigure, cu dotări și echipamente moderne, în concordanță cu lumea în care trăim.

Modernizarea Școlii Gimnaziale Nr. 3 a inclus nu doar extinderea spațiilor de învățare, ci și dotarea cu echipamente de ultimă generație, precum și crearea a două cabinete noi de logopedie și psihologie, esențiale pentru suportul educațional complet al elevilor. Toate corpurile de clădire ale Școlii 3 au beneficiat de ample intervenții inovatoare și „verzi”, atât la exteriorul clădirilor, cât și în interiorul acestora.

Categorii de lucrări executate:

Proiectul de modernizare a școlii a inclus o serie de lucrări complexe, finanțate prin contracte ce au combinat fonduri guvernamentale, europene și locale.

Lucrările au vizat îmbunătățiri semnificative ale infrastructurii existente, precum eficientizarea energetică prin implementarea unei fațade ventilate, modernizarea instalațiilor electrice, sanitare și termice, supraetajarea corpului B, renovarea învelitorii și a șarpantei, îmbunătățirea accesibilității pentru persoanele cu dizabilități, instalarea de sisteme avansate de detecție și semnalizare a incendiilor, pardoseli noi, ceramice și parchet, finisaje interioare. Aceste acțiuni au fost completate de dotări suplimentare: mobilier, echipamente digitale, materiale didactice și dotarea celor două cabinete de logopedie și psihologie, toate aceste eforturi contribuind la creșterea eficienței, siguranței și confortului beneficiarilor finali ai proiectului – copiii și dascălii negreșteni.

Am modernizat de asemenea curtea școlii. Aceasta din urmă a fost echipată cu porți și plase noi  pentru handbal și baschet, transformând-o într-un spațiu ideal pentru sport și activități recreative. Mai mult, la final s-a turnat un strat de tartan pe întreaga suprafață a curții, asigurând un mediu sigur și atractiv pentru toate activitățile desfășurate în aer liber.

Am întâmpinat multe probleme și dificultăți împreună cu echipa din primărie și partenerii noștri de la instituțiile de învățământ, de la obținerea fondurilor, la implementarea investiției și până la disconfortul creat elevilor și dascălilor și supărarea părinților. Cu toate acestea, efortul a meritat! Cred cu tărie că acum avem unele dintre cele mai moderne școli din județul Satu Mare.

Pe lângă investițiile în infrastructură, apă, canalizare, modernizări de drumuri, eficientizare energetică și regenerare urbană, cel mai important obiectiv pe care mi l-am stabilit când am preluat mandatul de primar a fost modernizarea tuturor instituțiilor de învățământ din oraș, în vederea îmbunătățirii calității actului educațional și a confortului elevilor și dascălilor. Am conceput un program amplu de construcție, reabilitare, modernizare și extindere a unităților de învățământ și dotarea acestora. Astăzi, cu mândrie, pot spune că ne-am îndeplinit obiectivul în ceea ce privește modernizarea infrastructurii educaționale, având foarte puțin de lucru pe acest segment important. Pentru a finaliza toate aceste investiții, avem în implementare un proiect important de digitalizare, prin care vom dota toate unitățile de învățământ din oraș cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale. După finalizarea acestui proiect, toate instituțiile de învățământ din oraș vor fi modernizate și dotate complet la standarde moderne.

Au fost finalizate până acum următoarele investiții în infrastructura de învățământ:

  • Modernizarea și eficientizarea Liceului Tehnologic Ioniță G. Andron – toate cele 4 corpuri – fonduri europene și buget local
  • Modernizarea și eficientizarea Liceului Teoretic Negrești–Oaș – fonduri europene și buget local
  • Modernizarea și eficientizarea Școlii Gimnaziale Nr.1 – fonduri europene și buget local
  • Modernizarea și eficientizarea Școlii Gimnaziale Nr.3 – fonduri europene și buget local
  • Modernizarea și eficientizarea Grădiniței cu program prelungit nr.7 – LICURICI – fonduri europene și buget local
  • Creșa CASTELUL PITICILOR, pe amplasamentul vechii școli nr.2, din Popăscu – construcție nouă din temelii, fonduri guvernamentale și buget local
  • Construirea și dotarea grădiniței din Cartierul Decebal, după demolarea unui bloc abandonat – fonduri guvernamentale și buget local
  • Modernizarea Grădiniței nr.2 de pe strada Vasile Lucaciu – buget local
  • Modernizarea Grădiniței cu program prelungit Nr.1 – buget local, în lucru

Toate acestea sunt proiecte complexe pentru care întreaga echipă din Primărie și Consiliul Local, și bineînțeles partenerii noștri de la instituțiile de învățământ, au lucrat asiduu.

Sari la conținut