Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Școala Gimnazială Nr. 1 a fost modernizată, la standarde europene

Ne mândrim din nou cu finalizarea unui proiect ambițios și complex, ce a vizat transformarea radicală a Școlii Gimnaziale Nr. 1 din Negrești-Oaș. Acest proiect reprezintă o altă investiție majoră în educație și în viitorul comunității noastre, suma alocată fiind de 2 milioane euro. Prin acest demers, am urmărit să oferim elevilor și profesorilor un mediu educațional modern, sigur și echipat la standardele cele mai înalte. Pentru a avea succes, avem nevoie de școli moderne și dascăli dedicați, noi le avem pe ambele.

Lucrările de intervenție au cuprins o gamă largă de îmbunătățiri, de la reabilitarea termică a clădirii până la modernizarea și extinderea infrastructurii. Printre acestea s-au numărat izolarea termică a fațadelor și a planșeului, înlocuirea centralelor termice, modernizarea instalațiilor de încălzire și de distribuție a apei calde, precum și instalarea unor sisteme alternative de producție a energiei. De asemenea, am pus un accent deosebit pe eficiența energetică, pe lângă reabilitarea termică, s-au înlocuit toate corpurile de iluminat vechi cu unele moderne, cu un consum redus de energie și pe sistemul de intervenții de urgență.

Pe lângă aceste lucrări esențiale pentru eficiența energetică și confort, proiectul a inclus și repararea acoperișului, finisaje interioare, adaptarea infrastructurii pentru persoanele cu dizabilități, lucrări de recompartimentare și modernizare, plus instalație de paratrăznet. Toate aceste îmbunătățiri au fost gândite pentru a asigura un mediu de învățământ sigur, accesibil și plăcut pentru toți utilizatorii clădirii.

În ceea ce privește dotările, Școala Gimnazială Nr. 1 din Negrești-Oaș a fost echipată cu tot necesarul pentru a asigura o educație de calitate: mobilier școlar modern, materiale didactice inovative, o sală profesorală complet echipată, table whiteboard, proiectoare, dotări pentru cabinete și arhivă, laboratoare special amenajate și echipamente pentru sala de sport, inclusiv dulapuri pentru vestiare.

Prin aceste eforturi, Școala Gimnazială Nr. 1 din Negrești-Oaș a devenit și ea un etalon de modernitate și inovație în domeniul educațional. Investiția noastră reflectă obiectivul nostru de a moderniza total infrastructura din învățământ.

Suntem mândri de această realizare și ne angajăm să continuăm să investim în educație și în dezvoltarea infrastructurii locale pentru a asigura un viitor prosper pentru Negrești-Oaș.

De asemenea, o dată cu modernizarea, Școala nr. 1 a devenit Școala Mihaie Eminescu. 

Au fost finalizate până acum următoarele investiții în infrastructura de învățământ:

  • Modernizarea și eficientizarea Liceului Tehnologic Ioniță G. Andron – toate cele 4 corpuri – fonduri europene și buget local
  • Modernizarea și eficientizarea Liceului Teoretic Negrești–Oaș – fonduri europene și buget local
  • Modernizarea și eficientizarea Școlii Gimnaziale Nr.3 – fonduri europene și buget local
  • Modernizarea și eficientizarea Grădiniței cu program prelungit nr.7 – LICURICI – fonduri europene și buget local
  • Creșa CASTELUL PITICILOR, pe amplasamentul vechii școli nr.2, din Popăscu – construcție nouă din temelii, fonduri guvernamentale și buget local
  • Construirea și dotarea grădiniței din Cartierul Decebal, după demolarea unui bloc abandonat – fonduri guvernamentale și buget local
  • Modernizarea Grădiniței nr.2 de pe strada Vasile Lucaciu – buget local
  • Modernizarea Grădiniței cu program prelungit Nr.1 – buget local, în lucru

Toate acestea sunt proiecte complexe pentru care întreaga echipă din Primărie și Consiliul Local, și bineînțeles partenerii noștri de la instituțiile de învățământ, au lucrat asiduu.

Sari la conținut