Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Orașul Negrești-Oaș găzduiește etapa finală a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar

Orașul Negrești-Oaș găzduiește etapa finală a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar, o competiție la care participă echipele de fotbal ale liceelor din 8 județe.

Deschiderea oficială a Olimpiadei a avut loc vineri la Liceul Teoretic Negrești-Oaș, în prezența primarului Aurelia Fedorca, a inspectorului școlar general adjunct Delia Gavra și a directorului Liceului Teoretic Viorel Bud.

Echipele concurente  –  Liceul cu Program Sportiv Satu Mare,  Liceul cu Program Sportiv Slatina – Olt, Colegiul Național Szekely Miko Sfântu Gheorghe – Covasna, Colegiul Național Mihail Kogălniceanu Galați, Colegiul Național Octav Onicescu București,  Liceul Tehnologic Matei Corvin Hunedoara, Liceul Tehnologic Hîrlău Iași, Liceul Tehnologic Doamna Chiajna – Chiajna – Ilfov – au fost primite de elevii Liceului gazdă cu pâine și sare, iar liceenele îmbrăcate în frumosul port popular oșenesc au făcut primirea pentru fiecare echipă în parte, urându-le bun venit.

În discursul său, primarul Aurelia Fedorca i-a felicitat pe elevi și pe antrenori, deopotrivă, pentru că au ajuns în această fază a competiției și i-a asigurat că Primăria și Consiliul Local Negrești-Oaș susțin performanța și sportul în școală.

”Vreau să știți că în calitatea mea de primar îmi iau foarte în serios misiunea de a moderniza instituțiile de învățământ și de a reactiva domeniul sportului încă din școală. Este modul în care ne construim sigur viitorul.  Primul lucru care te învaţă sportul este să fii perseverent. Vom admira şi respecta învingătorii şi vom fi alături de învinşi, pentru că fără ei, învingători şi învinşi, nu ar exista ideea de competiţie” – a declarat primarul Aurelia Fedorca.

Competiția se desfășoară pe parcursul a trei zile, urmând ca duminică să fie premiați câștigătorii.

Sari la conținut