Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Primarul Aurelia Fedorca a semnat contractul de finanțare pentru reabilitarea blocuri lor – Lotul 2

Primarul Aurelia Fedorca a semnat miercuri contractul de finanțare pentru Lotul 2 de blocuri din Negrești-Oaș care urmează să intre în reabilitare din fonduri europene – în cadrul proiectului „Creșterea eficienței energetice a blocurilor de locuințe din orașul Negrești-Oaș – Lot 2”. Semnarea contractului a avut loc în cadrul unui eveniment la care au participat reprezentanți ai asociațiilor de proprietari și proprietari din cele 20 de blocuri care vor fi reabilitate până în anul 2020.

În cadrul acestui proiect vor fi reabilitate termic următoarele 10 blocuri de locuințe: Str. Aleea Crinului – C8-10-12; B13-15; B17-19; D12-14, D8-10, D4-6, str. Unirii nr. 7, Str Unirii nr. 6, Str Victoriei Bl 9 și Str Victoriei, Bl 17/A. Valoarea totală a contractului de finanțare este de 8.864.966,27 lei ( inclusiv TVA), din care valoarea eligibilă nerambursabilă este de 4.943.286,85 lei (inclusiv TVA), adică 60%.

În 25 aprilie, primarul Aurelia Fedorca a semnat și contractul de finanțare pentru Lotul 1, în cadrul căruia vor fi reabilitate următoarele 10 blocuri: Lot 1: C 1 – Strada Victoriei; Bl 2; C 2 Strada Victoriei; Bl 8; C 3 Strada Salcâmului; Bl 1; C 4 Strada Salcâmului; Bl 2; C5 Strada Salcâmului; Bl 3; C6 Strada Victoriei; Bl 34; C 7 Strada Victoriei; Bl 35; C 8 Strada Victoriei; Bl 36; C 9 Strada Trandafirilor; Bl 13; C 10 Strada Trandafirilor; Bl 16. Valoarea acestui proiect este de 6.864.818, 09 lei, din care valoarea eligibilă nerambursabilă este de 3.984.291.49 lei, adică 60%.
Primarul Aurelia Fedorca a declarat că semnarea contractului este un pas important atât pentru negreștenii care locuiesc în aceste blocuri, cât și pentru oraș, care își va îmbunătăți aspectul.

”Prin semnarea acestui al doilea contract facem un pas mare înainte pentru modernizarea orașului și îmbunătățirea nivelului de trai. După implementarea acestor două proiecte, condițiile de locuit din aceste 20 de blocuri se vor schimba esențial, iar prin aspectul lor vor contribui la îmbunătățirea imaginii orașului nostru”, a precizat primarul Aurelia Fedorca.

Perioada de implementare a proiectelor este din data semnării contractului de finanțare până în 2021.

Urmează să fie organizate procedurile de licitație, iar după desemnarea firmelor câștigătoare și semnarea contractelor se va trece la începerea efectivă a lucrărilor.

Investițiile vizează următoarele tipuri de lucrări: lucrări de reabilitare termică a elementelor de anvelopă a clădirii; izolarea termică a fațadei – partea opacă; izolarea termică partea vitrată; termo-hidroizolarea acoperișului tip terasă; izolarea termică planșeu peste subsol; izolarea termică a planșeului ultimul nivel; lucrări de instalare a unor sisteme alternative de producere a energiei; lucrări de înlocuire a corpurilor de iluminat existente cu corpuri de iluminat cu eficiență ridicată, în scopul reducerii consumurilor energetice din surse convenționale și a emisiilor cu gaze cu efect de seră.

Cererile de finanțare pentru reabilitarea blocurilor de locuințe au fost depuse în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 3 “Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon”, Prioritatea de investiții 3.1 – Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructuri publice, inclusiv clădiri publice, și în sectorul locuințelor. Operațiunea A: Clădiri rezidențiale”.

Sari la conținut