Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Unitățile de învățământ din Negrești-Oaș vor începe noul an școlar în condiții depline de siguranță

Fiecare unitate de învățământ din orașul Negrești-Oaș va începe noul an școlar în condiții depline de siguranță. Împreună cu reprezentanții instituțiilor de învățământ din oraș, Primăria Negrești-Oaș a stabilit un set de măsuri igienico – sanitare și de distanțare care trebuie respectate, în condițiile impuse de epidemia de Coronavirus.

Vom asigura dispensere cu dezinfectant în fiecare sală de clasă, precum și separatoare între colegii de bancă și se va face dezinfectarea zilnică a spațiilor. La intrarea în unitățile de învățământ vom amplasa filtre termo care vor măsura temperatura copiilor și a dascălilor, iar pentru grădinițe achiziționăm măsuțe individuale pentru activitățile didactice și servirea mesei.

”Ca și în fiecare an din ultimii 8, am discutat în ultima perioadă cu directorii instituțiilor de învățământ din oraș despre problemele cu care se confruntă și am stabilit măsurile care trebuie adoptate astfel încât anul școlar, care va începe în două săptămâni, să se deruleze în cele mai bune condiții.

Drept urmare, în cadrul ședinței Consiliului Local de ieri, printr-o rectificare bugetară, am alocat suma de 1,37 milioane de lei pentru ca fiecare grădiniță, școală sau liceu să poată începe anul școlar în condiții de siguranță, o parte din sumă fiind destinată unor obiective complementare investițiilor pe care le derulăm acum la instituțiile de învățământ din oraș. O altă sumă importată a fost alocată pentru dezinfectanți și materiale sanitare, dar și pentru ca fiecare unitate de învățământ să-și creeze un stoc propriu de măști de protecție”, a declarat primarul Aurelia Fedorca.

 

 

 

 

Sari la conținut