Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Zestrea Oașului în pandemie – o lună de evenimente de culturale în aer liber – GALERIE FOTO

În cadrul evenimentului ”Zestrea Oașului în pandemie”, în cursul lunii august am avut zile în care am promovat producătorii locali, meșteșugarii și artizanii noștri, am organizat ateliere de creație, teatru și dans, iar în premieră ne-am bucurat de filme bune în aer liber la Caravana TIFF și de un spectacol de folk.

Evenimentele au fost organizate de Primăria Negrești-Oaș prin Casa Orășenescă de Cultură, în parteneriat cu Muzeul Țării Oașului și Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Negrești-Oaș, Asociația Edutopia și Asociația Azuria.

Vă mulțumim tuturor celor care ați participat la evenimente pentru că ați înțeles cât de important este să respectăm regulile de distanțare și igienă în aceste zile, dar să continuăm să socializăm și să trăim în același timp, cu precauția de rigoare.

Târgul Produs de Oaș și Maramureș – ediția a IV-a

În perioada 1-10 august a avut loc a IV-a ediție a Târgului de produse tradiționale, meșteșugărești și artizanale ”Produs de Oaș și Maramureș”, în condiții speciale de siguranță, respectând măsurile de prevenire și răspândire a COVID-19. Târgul a reunit zilnic în Parcul Central din Negrești-Oaș un număr de circa 30 de producători tradiţionali și meșteșugari din Ţara Oaşului și din Maramureș. Aceștia au expus la vânzare produse tradiţionale și bio – carne, lapte, prăjituri, miere, sucuri naturale, gemuri, plante medicinale şi terapeutice, dar și produse meşteşugăreşti şi artizanale precum covoare, ceramică, lemn, sticlă, piele, păpuşi, podoabe populare etc.

Scopul târgului este de a consolida comunitatea meșteșugarilor și artizanilor din zonă și de a stimula consumul de produse tradiționale din Țara Oașului.

Ateliere de creație pentru copii – 17 -23 august 

Atracția lunii august au fost Atelierele de creație pentru copii – Călătorim în trecut pentru succese viitoare, evenimente organizate în parteneriat cu Asociaţia Edutopia.

Caravana Tiff, în premieră la Negrești-Oaș

Muzeul în Aer Liber a devenit în week-endul 22 și 23 august Cinema în aer liber, unde a fost organizată în premieră Caravana TIFF. Muzeul a primit negreștenii în condiții de distanțare și siguranță. Pe ecranul uriaș al Caravanei au rulat filme multi-premiate din selecția celui mai mare eveniment cinematografic din România, Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF).

Concert de folk Noaptea Menestrelilor

Ultimul eveniment al lunii august a fost concertul de folk organizat tot în incinta Muzeului în Aer Liber. Pe scena evenimentului au evoluat maestrul Mircea Baniciu, Grupul Folk Clasic, Magda Pușkaș, George Negrea, Diu Oșan, Valentin Moldovan și Rareș Suciu.

Sari la conținut