Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Ziua Națională a României la Negrești-Oaș – Galerie foto

Am sărbătorit azi Ziua Națională la Negrești-Oaș și am adus un omagiu înaintașilor noștri care au făcut posibilă Marea Unire, celor care au luptat să avem această ţară și libertatea de care ne bucurăm astăzi. Astăzi am demonstrat că suntem o comunitate unită, care își respectă trecutul, se bucură de prezent și privește cu încredere spre viitor.

În prezența unui număr impresionant de negreșteni, manifestările au început cu intonarea Imnului Național al României, după care a fost oficiat ceremonialul religios de către preoţii slujitori din Negreşti-Oaş: pr. Feher Mihai, pr. Pop Ioan, pr. Robaș Nicolae, pr. Chira Dacian și pr. Cardoș Dumitru.

În continuare, în mesajul său, primarul Aurelia Fedorca a făcut apel la unitate și solidaritate și le-a mulțumit negreștenilor pentru că au demonstrat în ultimii ani că sunt o comunitate unită, la bine și la greu.

Au fost depuse apoi coroane de flori la Monumetul Eroilor din partea Primăriei și a Consiliului Local, a structurilor Ministerului Afacerilor Interne, a instituțiilor de învățământ, din partea Spitalului Orășenesc și a Asociației Carelor Militare în Rezervă.

În continuare, sutele de negreșteni prezenți au asistat la un program artistic, deschis de Maria Tripon, Vasile Solomon și Mihai Zele împreună cu copiii noștri talentați de la ansamblurile Sânzienele și Oașul.

Cunoscuta interpretă de muzică populară Mariana Anghel, însoțită de frumoasa și talentata sa fiică Adriana Anghel, ne-a făcut să simțim românește interpretând, așa cum doar ea știe să o facă, frumoasele noastre cântece patriotice. De această dată ea vine însoțită de frumoasa și talentata sa fiică Adriana Anghel.

Au urmat momente oferite de George Palfi – un tânăr talentat care nu a uitat orașul copilăriei sale și se întoarce de fiecare dată cu drag acasă, după care Angela Munteanu- o sătmăreancă cu inimă mare și dragoste de țară – a cântat cântecul Rugăciune.

În continuare, elevii Liceului Teoretic – montaj artistic coordonatori prof. Anca Hârța, prof. Marin Grigorean, prof. Hotca Otilia și elevii Liceului Tehnologic – montaj artistic cu caracter patriotic Flacăra Unirii- prof. coordonator Georgeta Roșu au oferit momentele finale ale manifestărilor de Ziua Națională a României.

Le mulțumim tuturor celor care au contribuit la reușita acestei zile, invitaților noștri, artiștilor negreșteni, elevilor și dascălilor de la instituțiile de învățământ care se implică de fiecare dată, preoților slujitori din oraș și, nu în ultimul rând, negreștenilor care au venit în număr mare la eveniment și, în mod special, celor care mânați de dragoste de neam și țară au îmbrăcat frumosul port tradițional oșenesc.

La mulți ani, România! La mulți ani români! La mulți ani negreșteni de pretutindeni!

Sari la conținut